Реклама / Ads
1| 3120 |13.10.2022 НОВИНИ

Надзирателите излизат на протест

.
Затвор
Синдикатът на служителите в затворите в България организира протест на 25 октомври пред Министерството на правосъдието.
 

Това  става ясно от отворено писмо до заместник-министъра на правосъдието Мария Павлова, с копие до министъра на правосъдието Крум Зарков и медиите.  Неизбежно нерешени остават темите за корупция, кадрова политика, условия на труд, политика по доходите, подготовка и обучение, техническо обезпечаване, пише в писмото на синдиката.

 

В писмото се посочва:

 

Почитаме Вашата загриженост за спазването на закона и правата на служителите. Не оборваме и правата и задълженията Ви, свързани с управлението на специализираните дирекции, подчинени на Министерството на правосъдието. В унисон с изразената от Вас в ефир позиция, показваща твърдост и грижа за върховенството на закона в Република България и ролята на Министерството на правосъдието в тази посока, категорично поддържаме становище, че следва решенията Ви да включват анализиране на проблемите, мониторинг на прилаганите мерки, в условията на прозрачност и информираност за характера и причините на предлаганите промени, като гаранция за доброто функциониране на системата в дългосрочен план, като приложението на разпоредбите на закона, всички регламенти и препоръки не е избирателно, а е еднозначно, справедливо, недопускащо дискриминация и включващо всички трудови и човешки права на служителите.

             Във връзка с отправените препоръки в ефир - как да извършваме ефективна синдикална дейност и Вашата персонална грижа за всеки един наш член, Ви информираме, че Синдикат на служителите в затворите в България осъществява синдикална дейност, защитава и представлява интересите на над 2000 души, служители на Министерството на правосъдието, на основата на приет Устав и програмни документи, в дух на солидарност и при зачитане мненията на всички наши структури. В този смисъл уверяваме Ви, нямате основания да се съмнявате, че позициите на УС са позициите на нашите членове взети с мнозинство.

 

          Твърдението Ви, за срещи със служители, включително такива, които са наши членове, по време на посещенията Ви в териториалните структури на ГДИН, които пресслужбата на Министерството на правосъдието определя, като проверки на местата за лишаване от свобода, в условията на субординация, единствено говори за тежка форма на лицемерие и неразбиране същността на социалния диалог.

 

Не оспорваме и необходимостта от срещи на ръководството на Министерството на правосъдието с други синдикални организации, но се обявяваме категорично против принизяването на синдикалната дейност до нивото на политически театър и обезценяването на дейността на Синдикат на служителите в затворите в България, като организация поставяща на системен обстрел всички пороци на системата и внесла стотици писма и становища до институциите на Република България.

Внушенията Ви, че нямаме ясни искания, не предлагаме нищо, и че процентът на недоволните от провежданата политика и имитациите на социален диалог е нисък,  са несъстоятелни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3435 |12.10.2022 ”Данче, слез!”: Жълтите павета преляха чашата. Протестиращи искат оставката на Фандъкова . 0| 2937 |12.10.2022 Служителите в Агенцията по геодезия излизат на протест, искат по-високи заплати . 3| 3111 |12.10.2022 Протест срещу Фандъкова заради жълтите павета . 6| 17548 |10.10.2022 Десетки служители на Тотото на протест срещу сеч на Лечева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads