Реклама / Ads
17| 5735 |04.01.2012 НОВИНИ

М. Найденов: Само премиерът може да ни оценява!

.
Мирослав Найденов
Земеделският министър пратил sms на Дянков за празниците, но не получил отговор. Нямало обаче драма и скандал. Тези, които целят дестабилизация и взривяват бомби, когато тук са еврокомисарите, вероятно са авторите на побоя над Порожанов.
 

Не сме се виждали и чували за празниците с министър Дянков, пратих му sms, не ми е отговарял, обяви по БТВ министърът на земеделието и храните М. Найденов. Мисля, че непремереното му изказване беше журналистически провокирано, добави той. В МС има принципи и правила на работа - оценка може да дава само премиерът, ние сме министри от неговия кабинет, каза още Найденов. Според него въпросът не бил на харесване и нехаресване; има ли спор, въпросът се решава от премиера, ако и той не може да го реши, позициите се излагат пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Обяснението го даде премиерът, той има право да дава оценки и го направи - каза, че работата на екипа ми тази година е прекрасна, прибави Найденов. България била първенец по ръст на доходите на земеделските производители и усвояване на земеделските фондове. Измерението на всичко било външнотърговското салдо, което надминавало това за 201 година, което на свой ред нарастнало 3 пъти.

Всички имахме много тежка година; в края й специално министър Дянков имаше много напрежение, каза Найденов. И благодари на премиера за думите, които казал. Борисов бил изключително критичен човек, критикувал и за най-малкото и това държало непрекъснато в тонус и напрежение. Когато стана гафът с Калина Илиева, имах много тежки разговори с него, призна Найденов.

Няма драма, няма напрежение, пожела да сложи точка Найденов и каза, че с Дянков си говорят.

Побоят над Р. Порожанов е изключително подло начинание, една от причините може да е засегнати икономически интереси; има отказани проекти, неразрешени плащания на стойност десетки милиони, коментира министърът. Можело да има и политически момент - дискредитиране пред Европа, лош сигнал пред Брюксел. Порожанов обаче бързо се съвзел. Тези, които целят дестабилизация и искат да се върне статуквото, тези, които взривяват бомби, когато тук са еврокомисарите вероятно са авторите, допусна той. Това са страхливци, които нямат друг начин, освен да се крият по кьошетата.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8017 |30.12.2011 Найденов: Навлякох си гнева на Дянков, защото исках повече пари за фермерите . 5| 5782 |28.12.2011 Премиерът уволни заместник на Трайчо Трайков . 71| 5310 |17.12.2011 Премиерът: В очите на Доган аз съм Сатаната . 36| 6248 |06.12.2011 М. Найденов: Всичко е нормално; да не би да има марсианци в София!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads