Реклама / Ads
27| 5002 |09.01.2014 НОВИНИ

М. Найденов: Заради Цветанов няма дясно

.
Тютюнопроизводителите са много работливи и честни хора, които са изпили много катранени чаши. Категорично според мен става въпрос за картелно споразумение. Незабавно е нужно управляващите да се обърнат към Комисията за защита на конкуренцията.
 

Това заяви бившият премиер на земеделието в правителството на ГЕРБ Мирослав Найденов в студиото на бТВ.

Цената е на половина на тази от миналата година, а тазгодишната реколта дори е по-добра  от миналогодишната. Държавата сега трябва да докаже, че има закони, призова Найденов и припомни, че подобен картел имало и при млекопреработвателите, но се намесила КЗК и цените са се регулирали.

"Аз разбирам, че държавата не трябва да се меси, но в момента трябва да покаже, че я има. Има други регулаторни органи, които могат да проверят защо тези фирми не изкупуват."

Договорните отношения са двустранни и фирмите са задължени да изкупуват тютюна. След като не го правят, значи нарушават договорите и аз съветвам производителите да са по-активни в действията си, коментира Найденов.

Той каза още, че е разговарял с председателя на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев, който е заявил, че утре протестите продължават.

Трябва да се либерализира пазарът и да има ясни и точни правила. Мен са ме обвинявали, защото съм се държал по-строго, но така съм респектирал изкупвачите, които са си изпълнявали задълженията, поясни той.

Лидерът на партия БАСТА коментира и скандала с председателя на „Атака" Волен Сидеров. Относно хипотезата, че е организиран от ГЕРБ, Найденов не изключи тази възможност. Той е на мнение, че ситуацията около Сидеров се истеризира умишлено и попита как е възможно г-н Сидеров и две депутатки да са способни да бият българските полицаи. Там е имало повече полиция, отколкото политици. Подобно преекспониране има за цел да отклони вниманието от криминалните хроники, смята Найденов.

"Националистите и в други държави правят подобни скандали, това е тяхната политика. Те затова са сложени в ъгъла на политиката", изтъкна той.

Ние си тръгнахме от ГЕРБ, защото сме несъгласни с някои практики, не сме си тръгнали заради хората, коментира Найденов. "Не мисля, че Бойко Борисов има как да отнеме още правомощия на Цветан Цветанов. Ние си тръгнахме заради грешката Цветанов. Ако Борисов се отърве от него, това ще е най-добре, защото няма дясно в момента в България заради него. Докато Цветанов е в политиката няма и да има дясно, каза Мирослав Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5498 |09.01.2014 Студент се гръмна заради девойка . 6| 5171 |09.01.2014 ГЕРБ с писмо до Орешарски заради кадруването на ДПС в земеделието . 5| 5072 |08.01.2014 Северна Америка мръзне и заради Европа . 13| 7087 |08.01.2014 Ангел Джамбазки пред Фрог: От Хелзинкски комитет са гузни заради проверката на НАП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads