Реклама / Ads
0| 3010 |01.04.2022 НОВИНИ

Напрежение в парламента заради отсъствието на премиера

.
Източник: БГНЕС
В блиц контрола в Народното събрание днес ще участват само Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Правилникът за организацията и дейността на парламента предвижда всеки първи петък от месеца премиерът и вицепремиерите да отговарят на актуални питания от народните представители в първите два часа от заседанието. Днес обаче стана ясно, че Кирил Петков и голяма част от вицепремиерите няма да са в НС.
 

В началото на заседанието Никола Минчев съобщи, че в блиц контрола ще участват само вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Той обяви, че ще определи заседание, на което членовете на Министерски съвет, които отсъстват днес, ще отговарят на актуалните въпроси.

 

"Току що Google видя антикорупционната търсачка Кирил Петков да се разхожда безцелно из София. Моля да проверите дали не е тръгнал към Народното събрание, за да отговори на нашите въпроси", каза Славина Точева от ГЕРБ.

 

"Ако е мъж да дойде! Стига се е крил!", ядоса се Хамид Хамид от ДПС.

 

От ДПС поискаха отлагане на блиц контрола за следващия петък, но това не се случи.

 

„Разбирам, че може би премиерът смята, че днес е професионалният му празник, тъй като е денят на шегата и лъжата - има право да празнува, но щяхме да го отпразнуваме заедно. Днес си купих връзка байдънка. Не излъгах, че ми я е подарил”, каза още Йордан Цонев.

 

Костадин Костадинов от „Възраждане” обърна внимание, че в началото на седмицата се внесли предложение за изслушване на министър-председателя за задържания български кораб на пристанището в Мариупол и в сряда са получили уверението, че така или иначе има блиц контрол в петък.

 

Никола Минчев обясни, че към онзи момент не е било ясно, че премиерът ще отсъства.

Тома Биков от ГЕРБ - СДС коментира, че имаме блиц контрол на части. „С цялото ми уважение към г-жа Нинова и г-н Караджов, но ние сме се подготвили за други хора”, каза още депутатът от ГЕРБ. Според него Кирил Петков е искал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, но се е уплашил самият той.

 

Борислав Гуцанов от БСП каза, че е пределно ясно, че другата седмица ще има блиц контрол. „Не мога да разбера каква трагедия се разиграва, когато вашия министър-председател в продължение на 4 години, никой не можеше да го докара тук в тази зала, за да отговаря на въпроси”, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2995 |01.04.2022 Парламентарен контрол: 90 въпроса към министър Рашков . 0| 3205 |31.03.2022 Великобритания санкционира руски медии заради дезинформация . 0| 5884 |30.03.2022 US разузнаването: Между Путин и съветниците му има напрежение. Заблуждавали са го за Украйна . 0| 2661 |30.03.2022 ООН: Повече от 4 милиона души са избягали от Украйна заради войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads