Реклама / Ads
15| 2597 |12.07.2024 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Призовавам колегите от ПП-ДБ да върнем втория мандат неизпълнен

.
Източник: БГНЕС
Вчера, 11 юли 2024 г., след развилите се динамични събития в Народното събрание, освобождаването на 17 народни представители от парламентарната група на ДПС и превръщането на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" във втора по численост в НС, беше проведена извънредна среща на Политическия борд на ПП Волт.
 

Политическия борд на ПП Волт взе следните следните решения:

 

1. Потвърждава, че единствената алтернатива за развитието на България като нормална европейска държава остава коалицията Продължаваме промяната - Демократична България.

 

2. Четирите партии от коалицията - ПП Волт, ПП Продължаваме промяната, ПП Да, България и ПП Демократи за силна България, трябва да останем верни на своите избиратели и заявки, че липсата на антикорупционно и проевропейско мнозинство в 50 НС е факт и съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България.

 

3. Призовава колегите от коалицията да върнем втория мандат като неизпълнен веднага след връчването му от президента Радев. 

 

4. Предлага коалицията да проведе спешен коалиционен съвет за обсъждането на стратегия за участие в предсрочните избори за 51 Народно събрание с фокус надграждане на коалицията и представяне на ясни решения пред избирателите за връщане на нормалността в живота на българските граждани и българската политика.

 

5. Настоява за полагането на максимални политически усилия от страна на коалицията за по-бързото приемане на България в Еврозоната.

 

Политическият борд номинира Венцислава Любенова - съпредседател на ПП Волт, и Настимир Ананиев да представляват формацията в коалиционния съвет на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", съобщиха от пресцентъра на Волт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3400 |12.07.2024 Големият пожар достигна до главния път Пловдив - Карлово . 6| 2820 |12.07.2024 Статуята от Хераклея Синтика не е на Хермес, лицето е на героизиран владетел . 8| 3541 |12.07.2024 Противотанкови таралежи и бетонни прегради по плажовете на Одеса . 6| 101747 |12.07.2024 Oтстъпваме само на Турция: България се нареди на второ място в света по най-бърз ръст на цените на жилищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads