Реклама / Ads
2| 3275 |10.02.2023 НОВИНИ

Назначения по върха на пирамидата - нови трима заместник-министри

.
Гълъб Донев Източник: БГНЕС
Премиерът Гълъб Донев назначи трима заместник-министри. От длъжността заместник-министър на здравеопазването са освободени Тома Томов и Лидия Стойкова-Чорбанова В Министерството на здравеопазването на длъжността са назначени Катя Ивкова и д-р Динко Странски.
 

Ивкова е магистър по „Международни отношения“ в УНСС. От 2020 г. до момента заема длъжността директор на Дирекция „Европейска координация и международно сътрудничество“ в МЗ. В периода 2015-2017 г е била началник отдел „Международни дейности“ в същото ведомство. Преди това е заемала експертни длъжности в дирекции на Министерството на здравеопазването.

 

Д-р Динко Странски получава висшето си образование в Медицинския университет в София. Притежава и магистърска степен „Мениджмънт на общественото здраве“ в Медицинския университет в столицата. Дълги години работи в Клиниката по кожни и венерически болести в УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. От август 2022 г до момента е бил съветник на министъра на здравеопазването.

 

В Министерството на финансите за заместник-министър е назначен Методи Методиев.

 

Той притежава магистърска степен по „Международни финанси“ от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в областта на управлението на публичните финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Изкарал е допълнително обучение и курсове в САЩ, Австрия и Белгия. Методиев е работил в Министерство на финансите, като в периода от 2010 до 2014 г. заема различни експертни позиции в отдел „Макроикономическо и фискално управление на ЕС“, като впоследствие заема длъжността началник на отдела.

 

През периода 2015-2018 г. заема позицията на ръководител на екипа на Министерство на финансите към Постоянното представителство на България в Брюксел, Белгия. В периода от септември 2018 до декември 2022 г., с известно прекъсване, заема длъжността директор на дирекция „Икономическа и финансова политика“ в Министерство на финансите, като към момента дирекцията е преобразувана в „Европейски въпроси и икономически анализи“.

 

От длъжността заместник-министър на здравеопазването са освободени Тома Томов и Лидия Стойкова-Чорбанова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3063 |03.02.2023 Сирените за въздушна тревога отекнаха в цяла Украйна малко преди срещата на върха ЕС-Украйна . 3| 3220 |02.02.2023 Среща на върха в Киев между Зеленски и ръководството на ЕС . 2| 3039 |13.01.2023 От прокуратурата дават още подробности за акцията срещу крипто-пирамидата . 1| 2854 |03.01.2023 Киев ще бъде домакин на срещата на върха ЕС - Украйна през февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads