Реклама / Ads
40| 4889 |16.03.2015 НОВИНИ

НДСВ подкрепя подписката за Сакскобургготски

.
Антония Първанова
НДСВ ще се присъедини към подписката, с която призовава за обществено признание на приноса на Симеон Втори за развитието на България. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ председателят на НДСВ Антония Първанова.
 
Подписката е отворена и е повече от нормално НДСВ да се присъедини към нея. Все пак ние се присъединяваме като партия и съответно затова взехме и решение на Национален съвет, докато останалите хора, които са я започнали в началото, са видни общественици.

Симеон Сакскобургготски е човекът, който е основал НДСВ. Повече от нормално е НДСВ да го подкрепя. Вижда ми се несъстоятелно да се спекулира за това дали в политическия живот трябва да се върне, в политиката и в коя политика, и като какъв. И в момента Сакскобургготски може да помага на България. Подписката е просто знак на уважение, коментира Първанова.

Той не се натиска да помага. Подписката казва „Ние имаме нужда от вас“. Това някак си може би не се разбира. Ако трябва да сме абсолютно справедливи, няма много хора, българи, чиято репутация и дума да се чува стабилно навън. Според Първанова най-силен международен авторитет, без да са лица на български институции, имат Сакскобургготски, Ирина Бокова и Кристалина Георгиеа.Авторитетът на бившия премиер може да помогне за отварянето на врати, които в момента са затворени за България, коментира тя.

Според Първанова е изключено хора, напуснали политиката, да се възползват от завръщането на Сакскобургготски в нея, защото той няма да заеме официален пост. Да, има предложения за закриване на НДСВ и те са още от 2009-а година. На конгреса, който предстои на 9-и май, този въпрос ще бъде обсъден, както и вливане, сливане или закриване. За да се случи подобно нещо, трябва да гласуват 2/3 от делегатите на конгреса. Аз съм абсолютно сигурна, че няма как 2/3 от членовете на НДСВ и делегати на конгреса да се съгласят партията да бъде закрита.

Нищо в моя живот не зависи от Олимпи Кътев, нито в партията, коментира Антония Първанова призивите за нейна оставка, отправени от бившия депутат .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4315 |14.03.2015 НДСВ решава за бъдещето си на Национален съвет . 3| 4539 |13.03.2015 Станишев: Чехия подкрепя България за Шенген . 49| 6959 |13.03.2015 Ев. Славкова за Фрог: НДСВ може да се коалира с Движение 21 . 5| 5220 |13.03.2015 БСП подкрепя протеста на "Дунарит"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads