Реклама / Ads
7| 5243 |22.08.2012 НОВИНИ

Й. Недев хвърли бомбата: Не напускам по лични причини

.
Йордан Недев
Шефът на БДЖ си отивал заради бездействието на Министерството на финансите, призна самият той. И обясни, че не е имал проблеми с никого в своята работа.
 

В интервю за "Хоризонт" Йордан Недев заяви, че е подал оставката си в петък миналата седмица и отрече информацията, че е направил това по лични причини: "Не са лични причините. Причините са изцяло свързани с последните неща, които се случиха покрай бездействието на Министерството на финансите. Първо ни спряха субсидията, което аз дълго време не можах да разбера защо и каква точно е мотивацията. Субсидията беше възстановена само за единия месец. След това зам.-министър Горанов даде доста ясна оценка за качеството на управление на Холдинг БДЖ, където стана ясно, че ние не сме си свършили добре работата и ако не сме били побутвани от Министерството на финансите е нямало да се състои никаква реформа. Оттам насетне мисля, че това еднозначно означава, че професионалист, за какъвто се имам, трябва моментално да подаде оставка.

Недев подчерта, че не е имал проблеми с някого в своята работа. Той отчете, че за времето, през което е управлявал БДЖ, не е успял да реформира железниците: "Това са процеси, които по скоро имат ясно начало, но никога ясен край. Вярвам, че в доста правилна посока започнахме да се движим. Просто не можах да ги довърша".  

Йордан Недев управляваше железниците повече от година, предаде БНР. Този период ще се запомни с близо едномесечната стачка на служителите на компанията заради вече извършените масови съкращения на близо 2000 железничари, което се случи в края на миналата година. Амбициите на Недев тогава бяха да направи железниците печелившо дружество, което до този момент не се е случило. Ръководството на БДЖ, начело с Йордан Недев, ще запомним с неуспешния пит за приватизацията на дружеството "Товарни превози".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5306 |22.08.2012 БДЖ-шефът хвърли оставка . 6| 5990 |04.07.2012 Европа отхвърли единодушно АСТА . 72| 10032 |24.06.2012 Устинов хвърли нова бомба: Отказах половин милион евро, за да лъжесвидетелствам . 2| 5314 |20.06.2012 Англия изхвърли Украйна от Европейското, среща Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads