Реклама / Ads
11| 6104 |05.03.2012 НОВИНИ

Неизправен уред погубил оперираната от апендисит Галина

.
Галина Мигохосян, която преди по-малко от седмица почина мистериозно след премахване на апендикс, е станала жертва на техническа неизправност на уреда, с който е била оперирана.
 

 

Това стана ясно на днешната пресконференция в "Пирогов", на която присъстваха професор Миланов, началникът на Спешна хирургия доцент Чолаков и доцент Христо Цеков – началник на Втора коремна хирургия.

 

Галина Мигохосян отказала да се подложи на операция при първия преглед. Тя била много слаба физически, а преди година родила със секцио, заради което евентуална операция от апендисит била определена като рискова.

На следващия ден обаче Галина се върнала в "Пирогов" с още по-силни болки. С решение на близките й тя била подложена на безкръвна операция - лапароскопия, при доктор Виктор Попов от Трета хирургия, който през последната една година е извършил успешно 86 подобни интервенции. Когато обаче била поставена иглата на апарата за лапароскопия, блокаж в уреда разкъсал артерията на коремната кухина. Разкъсването станало в рамките на 1 секунда, след което повече от 1 литър кръв се излял в стомаха.

 

Лекарите са категорични, че при подобни случаи животът на пациента може да бъде изгубен за по-малко от минута. Моментално обаче били извикани съдови специалисти, които разрязали стомаха и зашили артерията. Операцията продължила и апендиксът бил премахнат.

Галина била изведена в реанимация, но на 12-ия час - около 1 часа през нощта на 28 февруари, жизнените й показатели спаднали рязко. Установило се, че е изпаднала в хеморагичен шок, а долните й крайници били пълни с тромби. Това довело до ново скъсване на зашитата преди това артерия. Медиците не успели да помогнат и пациентката починала.

Ден след инцидента хирургът Виктор Попов изпаднал в психологически стрес и излязал в отпуск.

 

По искане на разследващите аутопсията на тялото ще бъде извършена в Александровска болница.

 

От ръководството на болницата разкриха, че майката на Галина е тяхна колежка, която работи в "Пирогов", но отказаха да разкрият на каква длъжност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5717 |26.01.2012 Властта и славата погубили Волен . 4| 5862 |21.11.2010 Катастрофи погубили над 20 хил. души . 2| 8304 |04.02.2010 Монета от 5 стотинки погубила 18 души на Бакаджика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads