Реклама / Ads
0| 5227 |12.04.2022 НОВИНИ

Нежна прокурорка може да поеме защитата на заплашения Ангел Кънев от “Спеца”. Знае как се прави

.
Бившият зам.-главен прокурор Ася Петрова може като нищо да поеме защитата на заплашения обвинител от специализираната прокуратура Ангел Кънев. Тя най-добре знае как да се пази от смъртоносните закани на опасни бандити на базата на личния си опит.
 

Разбира се това е шега, но не изцяло. И в този случай Иван Гешев и приближените му приложиха двоен аршин спрямо сходни казуси. Заплахата срещу Кънев и последвалата светкавична реакция  на обвинението по категоричен начин доказа, че работещите във ведомството се делят на “наши” и “чужди “. За първите се вдига врява до Бога, а за вторите тотално се  мълчи. 

 

Ася Петрова е получавала няколко заплахи за живота си във връзка с делото “Килърите”. За разлика от прокурор Ангел Кънев обаче,  тя успя да докара делото до финалната права с бецпрецедентни присъди за родното правораздаване. ВКС осъди трима от бандата за мокри поръчки на доживотен затвор без право на замяна за две доказани убийства. Помагачите им пък се “разминаха” с ефективни присъди от порядъка на 5-10 години. 

 

До оперативните служби достига информация, че  някои от засегнатите от “Килърите” имат намерение да ликвидират не само Ася Петрова, но и шефа на отдел “Контратерор” в ГДБОП Валентин Цоновски. Един от сигналите дори  постъпва у нас по дипломатичен път от чужда  държава.  Според него убийствата на прокурорката и полицейския началник били възложени да се изпълнят от  сърби. 

 

Как мислите, че реагира ръководството на държавното обвинение? Никак! На застрашените лица не е предложена никаква защита, дори временна. Ръководството на държавното обвинение също си прави пълен пас. Не е организирана и пресконференция, каквото видяхме за Ангел Кънев. Факт е, че той  има пръст в редица шумни дела, но на практика по тях все още няма никакви присъди. 

 

След като разбират, че Петрова и Цоновски са оставени на произвола на  съдбата, те  решават сами да се пазят, според възможностите си - да бъдат по-наблюдателни и да са нащрек къде ходят и с кого се срещат. Мерките им едва ли биха ги спасили, ако доказани убийци се бяха заели с тях. Единствено някои медии вдигнаха шум, което най-вероятно осуети пъклени планове на извършителите.  Пасивното отношение на институциите  в този случай показа, че на държавата грам не й пука за живота на хората, сложили си “главата в торбата”. Именно затова случаят подейства като  ръчна спирачка за хората, решили да тръгнат по техния път.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2986 |12.04.2022 Албин Курти: Сърбия се въоръжава от страх, че ще остане сама, когато вече няма да може да седи на няколко стола . 0| 3797 |12.04.2022 Кремъл предупреди Запада: Русия не може да бъде изолирана или спряна . 0| 3513 |11.04.2022 Генщабът на Украйна: Русия може да нападне от запад от Приднестровието . 0| 4861 |11.04.2022 Мониторинг, доклади… Как СЕМ не може да направи нищо за проруската пропаганда в БНР и БНТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads