Реклама / Ads
21| 4745 |22.04.2015 НОВИНИ

Ненчев: Явно, че дразним с евроатлантическата си политика

.
Военният министър Николай Ненчев
От първия ден, в който съм на тази позиция, си нося оставката в джоба. Никой не може да ме плаши с това.
 
Това каза военният министър Николай Ненчев в сутрешния блок на БНТ. Той коментира и отношенията си с премиера Бойко Борисов, за който каза, че не е човек, който кляка пред когото и да е. Не се чувствам бламиран от премиера. Ако се почувствам, ще взема незабавно необходими мерки, каза още той.

Националната сигурност е нещо, което струва пари и за което не трябва да се жалят средства. Ще продължа да настоявам бюджетът за отбрана да бъде актуализиран в края на годината. В противен случай ще претърпим загуби, които могат да са фатални за армията.

Около 30 и няколко милиона лева в края на годината вероятно ще бъдат необходими за заплати и други действия, подчерта Ненчев. Той добави, че води разговори по този въпрос и по тях има напредък.

Модернизацията на армията не може да спре на този етап, изтъкна министърът и добави, че вече се наблюдава хроничен недостиг на кадри, около 700-800 офицери.
"Заплахите за България са няколко. Всичко, което на Изток и Юг от нас. Притеснени сме от случващото се в Украйна. Притеснени сме и от "Ислямска държава". Виждате какви зверства извършват тези хора в последните месеци", продължи Ненчев.

Приемам като комплимент тезата на Георги Първанов, че дърпам кабинета надолу. Явно сме подразнили някого с евроатлантическата си политика. Аз бях част от онези хора, които бяха по площадите преди година и ще работя за промените в тази държава. Искам да получа близка до конституционното мнозинство подкрепа за моята програма.

Ще я представя на КСНС при президента. Никога не съм работил за личен рейтинг, а за кауза. Откакто съм се захванал с тази работа, ходя с оставка в джоба. Никой не може да ме плаши за това, категоричен беше министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4516 |21.04.2015 Ненчев: Победата над нацизма струва неизчислими човешки жертви . 3| 4399 |25.03.2015 Министър Ненчев: До ноември участваме в засилени военни учения . 39| 4861 |22.03.2015 Водеща към Ненчев: Саботаж ли е? Той: Всичко е възможно . 40| 6684 |12.03.2015 Ненчев: За мен е чест, че Първанов ми иска оставката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads