Реклама / Ads

 

4| 3517 |17.12.2019 НОВИНИ

”Нестле България” с принос към намаляването на въглеродните емисии

.
„ЧЕЗ Трейд България“ достави на своя партньор „НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ“ 5 000 МВтч. зелена енергия

„ЧЕЗ Трейд“ съдейства на „Нестле България“ да постига екологичните си цели, осигурявайки 5 000 МВтч. зелена електроенергия през 2019 г. Благодарение на сътрудничеството между двете компании в областта на продажбите на електроенергия „Нестле България“ намали въглеродните емисии от дейността си с 6 500 тона.

„Това е партньорство между двама лидери в своите сектори, което носи ползи не само за българското общество, но и за екологичното бъдеще на света. За ЧЕЗ Трейд е чест, че помага на „Нестле България“ да постига своите цели за устойчиво развитие“, каза Кръстю Икономов, Директор корпоративни продажби и проекти в „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, по време на връчването на зеления сертификат на Петър Стоилов, изпълнителен директор и Йордан Нешев, ръководител на „Здравословни и безопасни условия на труд“ в Нестле България. Дългосрочният ангажимент на компанията на глобано ниво е постигане на нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г. Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото споразумение – ограничаването на глобалното повишаване на температурата до 1,50 С.

 

Сертификатът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие . Той гарантира, че 5 000 МВтч. електрическа енергия, използвана от „Нестле България“ ЕАД,  е 100%  произведена от възобновяеми източници.

 

Нараства броят на компаниите, желаещи да купуват зелена енергия. По-рано тази година ЧЕЗ Трейд връчи сертификат на най-големия дилър на Toyota в България, на българските дружества на белгийската банково-застрахователна група КВС Груп, на „ПроКредит Банк (България)“ ЕАД, на русенската печатница „Дунав прес“ и др.

 

"ЧЕЗ Трейд България" ЕАД е един от водещите доставчици на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала продажби на стойност 2,5 млрд. лева. NESTLE  е най-голямата компания за храни и напитки в света. Притежава повече от 2000 марки – от глобални икони като MAGGI®, NESPRESSO® и NESCAFÉ®, до локални фаворити като Мура®, LZ® и Житен Дар®. Вече 25 години Нестле България АД е стратегически инвеститор, надежден работодател, доверен партньор и социално-отговорна компания, която подкрепя значими обществени каузи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 3| 3647 |06.12.2019 ”Демократична България” иска дигитализация на Столична община . 6| 6037 |30.11.2019 ”Скритите деца на България” бръкна в стара рана и доведе до оставката на социалния министър . 9| 3834 |28.11.2019 ”Демократична България” е против вдигането на данъци от Фандъкова . 0| 3573 |23.11.2019 ВМА получи отличие за принос към донорството и трансплантациите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ