Реклама / Ads
6| 4910 |16.03.2021 НОВИНИ

Нет Инфо взема вестниците на Делян Пеевски

.
”Нет Инфо”, дружество собственост на новия собственик на Нова телевизия - компанията ”Юнайтед Груп”, придобива 100% от дяловете на компанията „Вестник Телеграф“ ЕООД, чрез която Делян Пеевски контролираше част от медийната си империя. ”Юнайтед Груп” е и собственик на ”Виваком” и БТК.
 

Сделката включва изданията „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“, „Europost“, притежаваните от дружеството сайтове, както и 50% от акциите във Великотърновското издание „Борба“, се казва в официално съобщение на "Юнайтед Груп".

 

„Притежаването на вестници е част от стремежа за пълен пакет от медийни услуги. Интересът към печатната медия има две основания – собственото оригинално съдържание, което произвежда и различната аудитория, до която достига. Това ще ни позволи да предложим ново и различно портфолио в близко бъдеще, както и 360-градусово преживяване за нашите рекламодатели. Опитът на Нет Инфо – една от най-големите онлайн платформи в България, ще помогне на вестниците да разширят присъствието си в дигитална среда. Това е важна стъпка в бъдещото развитие на изданията“ – заяви главният изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" Николай Андреев.

 

До получаване на всички регулаторни одобрения извън страната, „Вестник Телеграф“ ЕООД ще продължи да се управлява самостоятелно с временен управител Пламен Вълков, допълват от "Юнайтед Груп".

 

"Нет Инфо" е дигитална медийна и технологична компания, част от "Нова Броудкастинг груп", която достига до 80% от интернет потребителите в България, според данни на Гемиус за м. февруари 2021г., се казва още в съобщението. В портфолиото на компанията са АБВ Поща, Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Pariteni.bg и др., както и платформите за разпространение на уникално видео съдържание Vbox7 и NovaPlay, пише "Сега".



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3457 |04.03.2021 МОН информира кога ще са пролетните ваканции за учениците . 8| 3536 |02.03.2021 Прокурорите на Кьовеши в България ще вземат 5697 евро заплата . 1| 3164 |23.02.2021 На карта е обучението на 10 000 деца, информират езикови центрове . 11| 3160 |19.02.2021 Доц. Кунчев: Инфодемията пълни главите на хората с глупости

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads