Реклама / Ads
3| 2253 |06.10.2024 НОВИНИ

Нетаняху: Докато се борим срещу варварските сили, водени от Иран, цивилизованите държави трябва да стоят твърдо до нас

.
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху Източник: БГНЕС
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху повтори отново, че страната му ще отговори на последното иранско ракетно нападение, информира ДПА.
 

„Никоя страна по света няма да приеме подобно нападение срещу градовете и гражданите си. Израел има задължението и правото да се отбранява“, категоричен бе Нетаняху в обръщение към нацията, като посочи, че страната му ще отговори на иранските атаки. Същевременно той не коментира времето и естеството на реакцията.





Премиерът освен това наблегна на обстоятелството, че Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) са ликвидирали „голяма част“ от ракетните запаси на ливанската групировка Хизбула по време на ударите си срещу съседната страна. Същевременно заплахата от шиитската организация не е напълно елиминирана. Нетаняху подчерта, че Хизбула е планирала дори по-голямо клане в северната част на Израел от това, извършено от палестинската групировка Хамас в южната му част преди близо година. По думите му Израел е убил планиращите това нападение командири на Хизбула.

 

„Докато Израел се бори срещу варварските сили, водени от Иран, всички цивилизовани държави трябва да стоят твърдо до него“, настоя министър-председателят.

 

Същевременно той изтъкна, че докато някои западни лидери призовават за оръжейно ембарго срещу Израел, Иран не налага подобно на Хизбула или на йеменските бунтовници хути.





Припомняме, че по-рано френският държавен глава Еманюел Макрон призова да се сложи край на оръжейните доставки за Израел. Нетаняху осъди това по най-категоричен начин. Премиерът поясни, че Израел в момента се отбранява на няколко фронта. Той каза още, че страната му ще продължи да се бори за мир и стабилност по света, докато битката не бъде спечелена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2181 |06.10.2024 Росица Матева: Няма причина да се смята, че ще има някаква пречка да се гласува с машини . 0| 2168 |06.10.2024 Още една група българи се евакуира от Ливан и се прибра у нас . 0| 2235 |06.10.2024 Църквата почита Свети Апостол Тома. Патронен празник на архитектите и строителите . 7| 2461 |06.10.2024 Комисар Мария Ботева: Мярката за конфискуване на автомобилите на пияни и дрогирани шофьори дава резултат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads