Реклама / Ads
26| 12137 |08.02.2021 НОВИНИ

Иван Бакалов: В страната се очертава партия на администрацията, която е калинкизирана

.
Иван Бакалов
”В страната се очертава партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана”. Това написа журналистът Иван Бакалов в свой пост във фейсбук.
 

Вижте целия текст:

 

"Нещо се случва в България, което засега минава незабелязано. Българите се разделят на нещо като нови класи - държавни служители и всички останали работещи.

 

Държавният служител в сегашната епидемия почти не работи, най-много 2-3 дни от седмицата ходи до службата си, взима пълна заплата плюс помощи и ДМС (допълнително материално стимулиране), които администрацията на Борисов щедро раздава предизборно. (Разбира се, винаги има някъде изключения).

 

Администрацията и техните семейства могат да решат изборите. Но не това е най-важното. Те се оформят като някаква каста, която си брани интереса, добре им е в тези епидемични мерки.

 

От хората на държавна заплата само лекари и медсестри получават заслужено допълнителни помощи, дори са малки за риска, който поемат (и не се знае как ги разпределят и колко до къде стигат).

 

Но в администрация, държавна, общинска, дори Гражданска защита или агенции, служби, заплатите и ДМС си вървят, работа почти нямат. Например в съдебната система прокурори и съдии взимат по няколкохиляди лева заплати и не работят. Колегите им юристи, адвокати, плащат наеми, а делата им се отлагат непрекъснато, и фирмени, и др.

 

Така е с всякакъв дребен и среден бизнес - наемите си вървят, помощи не стигат до тях, обещани пари от началото на кризата миналата година още не са получили, мярката 80 на 20 за хората на заплата е бизсмислена, масово съкращават работещи, защото няма смисъл да ги държат и т. н.

 

В страната се очертава партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана, и най-дребното назначение в малък град става с политическа протекция от местните хора на ГЕРБ.

 

Ако някой има наблюдения по темата, да сподели".

 

Иван Бакалов

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3081 |08.02.2021 Очакваме нова пратка ваксини да пристигнат в страната . 39| 3489 |07.02.2021 Външно застана на страната на протестиращите срещу Лукашенко . 17| 5596 |07.02.2021 Христо Иванов към ЦИК: Предлагаме за 12 часа да направим форма за ел. регистрация на секции в чужбина . 19| 3876 |06.02.2021 Христо Иванов: Поскъпването на ремонта на ”Тракия” говори за скрита корупционна премия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads