Реклама / Ads
3| 3299 |01.03.2023 НОВИНИ

Ердоган последван от волята на Аллах: Вотът за президент и парламент ще е на 14 май

.
Източник: личен архив
"Изборите за турски президент и парламент ще се състоят на 14 май. Такава е волята на Аллах!", това каза държавният глава на страната Реджеп Ердоган, цитиран от израелската медия нюзру.
 

Лидерът на югоизточната ни съседка, говорейки днес пред членове на парламентарната група на ръководената от него Партия на справедливостта и развитието (ПСР), заяви: Часът удари. Вотът ще се състои на 14 май. Такава е волята на Аллах!

 

"По-рано членове на ПСР поискаха изборите да бъдат отложени за 18 юни, за да може да се успокои обстановката в засегнатите от силните земетресения райони", посочи още изданието от еврейската държава.

 

"Още преди силните трусове, отнели живота на повече от 40 000 души, анализатори изразиха предположения, че властовите позиции на Ердоган са застрашени заради икономическите проблеми на Турция и най-вече високата инфлация.

 

След земетресенията гласът на недоволството се засили. Много хора започнаха да отправят критики към управниците заради корупцията, довела до некачествено строителство, и бавната реакция на медицинските и спасителните екипи", добави нюзру.

 

Днес турският в." Хюриет" написа, че за утре има насрочена среща на Шесторката (шестте най-големи опозиционни партии в страната – Народнорепубликанската (НРП), Добрата, Партията на щастието, Партията на бъдещето, партията "Демокрация и прогрес", и Демократическата). Лидерите ще обсъждат обща кандидатура за президент.

 

"Три имена се спрягат за кандидат, който ще бъде излъчен от Шесторката. Това са: лидерът на НРП Кемал Кълъчдаорглу, кметът на столицата Анкара Мансур Яваш (НРП) и неговият колега от Истанбул Екрем Имамоглу (НРП). Последният обаче има присъда за обида на държавни служители. Тя е със срок две години и седем месеца лишава от свобода. През декември магистратите също забраниха на Имамоглу да участва в политическия живот на страната", допълни "Хюриет".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3074 |27.02.2023 Ердоган се извини на пострадалите от земетресенията в Турция . 1| 3269 |19.02.2023 Ердоган е признателен на България за подкрепата след земетресенията . 5| 3588 |09.02.2023 Бивш консул в Турция: След труса ще има трус и за Ердоган . 7| 3502 |08.02.2023 Зорница Илиева: На запад вече има заглавия ”Земетресение за Ердоган”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads