Реклама / Ads
0| 3134 |27.03.2023 НОВИНИ

Христо Панчугов: Има радикализация на партийните ядра

.
Хриисто Панчугов
”Очевидно партиите в момента са решили, че най-големият проблем на българските граждани, са доходите им. Но според мен ако видите статистиката от последните години, те нарастват с темпове, които са сравними с инфлацията в момента. Главните теми са две - едната е как оздравяваме институциите, тоест да направим така, че българската държава да започне да функционира отново, и второто е какво правим за българската национална сигурност.”
 

Това заяви политологът Христо Панчугов.

 

" Това, което се случи по време на кампанията, е че партиите залагат на вече утвърдени нагласи в българското общество и говорят с едни и същи клишета. Което минава през вдигане на окопите и посочване на врага. Това е поведението на всички. В този смисъл единствената мотивация, която са решили политическите лидери, че работи в България, е озлоблението. И радикализацията на партийните ядра. Защото с тази избирателна активност ще останат само партийните ядра", добави пред bTV политологът.

 

"Това са политици, които са абсолютно неспособни да водят разговори помежду си. Избирателите, които са се колебаели да ли да гласуват, не са си променили мнението. Много малко от тях се опасявам, че са чули нещо истинско в дебата по БТВ. Това не е печеливша стратегия в момента. Виждаме едни и същи политически формати в последно време, които правят едно и също. Няма битка за сърцата и умовете на българските граждани. Няма желание да се формира някаква голяма политическа цел. За пореден път виждаме политици, които са се пуснали по течението на обществените нагласи, и ги експлоатират. Това, което се случва, е изключително вредно", смята още Панчугов.

 

 

"Има абсолютна липса на отчетност и контрол на служебното правителство. Колкото и Румен Радев да се прави, че има някаква отчетност пред българските граждани, това не е вярно. Първата голяма тема, която би могла да покаже дали има възможна коалиция, е за това как се излиза от подобна ситуация. Как се отвоюва обратно легитимната власт там, където й е мястото - в българския парламент", заяви още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3399 |26.03.2023 Десислава Христова: Всички ин хаус договори имат аванси. Доста от проектите не са направени както трябва . 2| 3645 |25.03.2023 Христо Петров: Истинската промяна идва не когато в рими, макар и добри, казваш, че всички са един дол дренки . 6| 3577 |24.03.2023 Росен Христов очаква по-евтин газ за месец април . 3| 9058 |22.03.2023 Христо Петров коментира скандала в Народния театър - названието ”мушмула” приляга на Васил Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads