Реклама / Ads
6| 3016 |12.04.2023 НОВИНИ

Проф. Минчо Христов пред Фрог: На депутатите им липсва човешка съпричастност към проблемите на хората

.
Проф. Христов: Този парламент колкото по-бързо си отиде, толкова по-добре Източник: БГНЕС
„Новите депутати, както добре знаете, са двайсетина човека. Всички останали са стари, ами след като са същите депутати, естествено, че може да се очаква и същия резултат“, коментира проф. Минчо Христов, председател на ПП ”Движение на непартийните кандидати” новия 49 -ти парламент.
 

„За пореден път се видя, че чисто партийните и личните, егоистични интереси са над интересите на хората. За пореден път по-голямата част от депутатите, които са в парламента, показаха това.

 

Никой не говори за истинските проблеми на хората. Например безбожните, спекулативни цени на хранителните продукти, цените по магазините, на водата…Това са все неща, които интересуват хората. Цените на горивата не са завишени с 1 лв, а с поне 1.50 лв. Никой не повдига тези въпроси.“

 

Така проф. Христов коментира първия ден на новото Народно събрание и невъзможността да избере председател.

 

„На мен вчера ми изпратиха снимки от магазин в Германия. И се оказва, че в същата верига в България огромната част от продуктите са по-скъпи. И това при условие, че заплатите в Германия са 7-8 пъти по-високи. Ето на това трябва да отговорят българските политици“, подчерта той.

 

„Дори ще ви кажа един конкретен случай отпреди 2 години, когато бях в Народното събрание. При мен дойдоха представители на Съюза на военноинвалидите. Те са може би 1000-2000 души за цяла България. Те са загубили здравето си по време на военна служба, кой ръка, кой крак, кой трайни увреждания. Ако знаете какви мизерни пенсии имат тези хора. Бяха приготвили един закон, казаха че са били при различните парламентарни групи.

 

Никой не им е обърнал внимание и аз тогава говорих с по-голямата част от големите партии. Просто не искам да ви казвам колко обидно и унизително е , когато депутатите казваха, че трябвало да се прецени, да се помисли, да се направи комисия…Аз го внесох в деловодството, както ми го бяха донесли хората. Но това, което липсва в сегашните депутати, както и в предишните, е елементарна човешка съпричастност към проблемите на хората.“

 

Според проф. Христов, този парламент колкото по-бързо си отиде, и колкото по-бързо хората сменят този така наречен „политически елит“, толкова по-добре ще бъде за всички българските граждани.

 

Разговаря Росица Николаева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2715 |12.04.2023 Министър Христов посрещна в Турция първия танкер с газ от американската компания “Шиниър” . 2| 2665 |12.04.2023 Проф. Киров: Българите не гласуват август и по Коледа, но ще ни се наложи и тогава ще настъпи национална драма . 12| 3697 |11.04.2023 Проф. Янакиев: Борисов лукаво употребява ”Възраждане” . 3| 2678 |11.04.2023 Проф. Тодор Танев: Не можем да чакаме политическият тестостерон у всички да спадне, за да станат по-мъдри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads