Реклама / Ads
5| 4884 |29.10.2022 НОВИНИ

Никола Минчев, ПП: Няма да искаме оставката на Вежди Рашидов. От пет комисии не взехме нито една

.
Никола Минчев
Тези трудни избори - на председател и комисиите, отразяват фрагментацията на 48-то НС. Всичко е въпрос на много трудни разговори. Това каза зам.-председателят на НС от ПП Никола Минчев по БТВ.
 

Нямам проблем да бъда до Вежди Рашидов, готов съм да му помагам. Изборът на Рашидов бе компромисен вариант след три дни блокаж на институцията. Дори на втория ден той се оттегли от тази надпревара. На третия ден той промени мнението си. Но се виждам, че се включва в работата. Най-много разчита на Росен Желязков и Йордан Цонев. ще ми се и другите зам.-председатели да имаме по-сериозна работа. За да върви работата е по-добре да има баланс на политическите сили. 


ПП няма да внася искане за оставка на Вежди Рашидов. Първо ние нямаме достатъчно подписи за това искане.  Не съм получавал обаждане за спортната комисия. Самото развитие на ситуацията създава усещане за нещо, което се е случило, след като сме се уговорили в рамките на парламента. Стигна се до разбирателство ПП да вземе спортната комисия. Какво се промени от днес за утре ,не мога да разбера. Създава се усещане, че може да е имало обаждане от някъде.

 

Тези комисии, които ПП поиска първоначално, не бяха уважени изцяло. От пет комисии не взехме нито една. В рамките на разговорите се вижда къде се оформя по-голямото мнозинство.  Аз и Андрей Гюров  на председателския съвет виждаме, че срещу нас има мнозинство, което ни изолира от  желанията ни. Под формата на отстъпки взехме спортната комисия, но след това ДПС ни я взеха. 

 

Ние заместихте исканите пет комисии с други. Едната от тях бе спортната. Те се съгласиха, но след това ДПС се отметна. Не се чувстваме като интриганти, а в ситуация, в която сме малцинство. Не получихме нито една от желаните комисии и това е доказателство. 

 

ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” работеха добре и синхрон в 47-то НС. Да видим дали и в 48-то НС ще продължат това сътрудничество. 

Отиваме на “Дондуков” 2 в понеделник. ПП е готова на диалог, но не и на безпринципни компромиси. Ние сме влезли в политиката с цел да променим модела, по който се управляваше България през последните 10 години. Би било предателство към избирателите да направим компромис с ГЕРБ и ДПС. Не сме готови. ГЕРБ трябва да се отрекат от този модел, който изградиха.  

 

Ще видим как ще подходим, ако мандатът дойде при нас. хартиената бюлетина би била стъпка назад. Защото броят на недействителните гласове бе много по-голям от сега. Контролираният вот е по-широко разпространен. В тъмната стаичка може да се правят снимки, които служат за доказателство, че избирателят е осъществил “правилния” вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2809 |28.10.2022 Никола Стоянов: Инфлацията у нас е овладяна в голяма степен . 0| 2923 |28.10.2022 Петър Кирков: Няма изтичане на данни при кибератаките . 4| 2915 |27.10.2022 Въпросът с оръжейната помощ на Украйна: Не че не искаме, но може и да нямаме . 0| 2813 |27.10.2022 Ваня Григорова: Продължаването на Бюджет 2022 ще е оправдание защо няма да има увеличение на доходите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads