Реклама / Ads
0| 3080 |26.07.2022 НОВИНИ

Николай Хаджигенов: Всички си подмятат Бойко Рашков като горещ картоф.

.
Николай Хаджигенов
Всички управляващи отказват да реформират МВР и прокуратурата, за да могат да ги използват. Това зави адвокат Николай Хаджигенов. Борбата с корупцията се превърна в лайтмотив на кабинета, след като стана ясно, че той си отива, посочи той. По думите му, всички си подмятат Бойко Рашков като горещ картоф.
 

„Това правителство дойде с идеята за промяна – нещо, което ние подкрепяме винаги. Оказа се, че промяната не им е по силите, а промяната е нещо, което е трудно, точно както съдебната реформа е нещо, което се приказва от определени формации между 5 и повече години, но до правенето й не се стига по никакъв повод, просто защото е трудно. И ако мога да си позволя един цитат – „а не могат да понесат политическата тежест“, каза още той пред "Фокус".


Бойко Рашков беше сравнително успешен министър на вътрешните работи до задържането на Борисов, допълни адвокатът.


„Начинът, по който беше направено задържането, всъщност показва, че в МВР не се случва това, което трябва да се случва. Показа го и на нас, страничните наблюдатели. Ние подкрепяхме, аз също включително в самото начало, и като служебен министър на вътрешните работи, и в последствие, ,но за съжаление се оказа, че борбата за МВР, т.е. за работещата полиция, истински работеща, е не по-малко трудна от идеята за правосъдна реформа. Очевидно това не е по силите на Бойко Рашков“, коментира още Николай Хаджигенов.


„Едните се чудят как да се отърват от него, другите се чудят къде да го наместят, третите изпитват ужас пред мисълта, че някой може въобще да гледа лошо на тях, по-конкретно ГЕРБ и ДПС. Хората на Слави Трифонов отказвам да ги коментирам, доколкото е твърде рано и ще изгубим детската аудитория окончателно“, допълни още адвокатът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4402 |24.07.2022 Ренета Инджова: Сега е съзнателно постигната вакханалия. Всички работят колкото да не заспят . 0| 3031 |24.07.2022 Иван Таков: Поезията на Вапцаров е звън на камбана за всички, когато говорим за политики, управление и идеи . 0| 2980 |22.07.2022 Николай Велчев пита Фандъкова за едни неясно къде похарчени 900 000 лв., предназначени за физкултурния салон на 21-во СУ в ”Лозенец” . 0| 3257 |22.07.2022 Тома Биков: И четири месеца да държат мандата, за да изберем членове на ВСС и на всички органи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads