Реклама / Ads
10| 9665 |25.06.2024 НОВИНИ

Николай Марков зачеркна Ивелин Михайлов. Обяви себе си за единствен лидер на “Величие”

.
Източник: личен архив
Николай Марков зачеркна Ивелин Михайлов и обяви себе си за единствен лидер на “Величие”. Въпросът дали има раздор между лидерите възникна след първите работни дни на парламента и две интервюта на двамата първи във формацията.
 

Николай Марков опроверга твърдението на Ивелин Михайлов, че депутати от “Величие” могат да бъдат изключени заради съмнение за купен вот в парламента. Това се случи по време на снощния подкаст на Асен Генов “Контракоментар“.

 

Разговорът му с Марков продължава над два часа. В интервюто Асен Генов пита Марков как би коментирал думите на създателя на Исторически парк. И идеолог на партия “Величие” Ивелин Михайлов, че партията може да изключи членове на парламентарната си група. Ако те продължат да гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС, защото се притеснява дали не са били “пробити”. Става дума за гласуване в Народното събрание миналия петък. В него “Величие” подкрепиха кандидатурата на Анна Александрова от ГЕРБ за председател на временната комисия за промени в правилника на парламента.





В участието си в “Контракоментар” смопровъзгласилият се за полковник Николай Марков обяви, че Ивелин Михайлов говори само в качеството си на член на партия “Величие”. И че трябва “да осъзнава своята отговорност”. Марков посочи, че той е лидер на “Величие”, а не Михайлов.

 

 Марков изтъкна, че никога “Величие” не са казвали, че няма да работят с определена партия в парламента. “Казвали сме само, че имаме някакви обструкции с дадени лица, но това не значи, че заклеймяваме цели партии”, коментира той.





Той подчерта, че във всички срещи с хората Михайлов винаги е казвал, че Николай Марков е лидер на партията. “Аз съм лидерът на тази организация и това е причината да поема поста като председател на парламентарната група”, каза Николай Марков. Той все пак заяви, че Ивелин Михайлов има право да изкаже собственото си мнение:

 

“Има право да каже как го вижда и всички трябва да го уважат това нещо, както и аз. Но въпреки, че всеки има право да каже и да прави каквото иска, това не отменя отговорността. Смятам, че г-н Михайлов осъзнава тази отговорност, защото в познанството ни е давал такъв знак и съм сигурен и че в тази ситуация ще я осъзнае”, каза Николай Марков.

 

Той добави, че е християндемократ и затова не може да дава присъди – нито към Михайлов, нито към който и да е член на партията.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 14083 |25.06.2024 Да признаем честно: Кремъл е свърталище на убийци и психопати, а Песков е домашното животно на Путин! . 2| 2484 |25.06.2024 Военният министър Запрянов: Най-наглата руска хибридна лъжа е за изпращане на български воини на фронта в Украйна . 4| 2426 |25.06.2024 БСП при президента: Имаме зрелостта да се опитаме да бъдем проводник на диалог . 0| 2762 |25.06.2024 Увеличени пенсии ще получат над 2 млн. пенсионери, актуализират и вдовишката добавка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads