Реклама / Ads
10| 3735 |23.04.2023 НОВИНИ

Николай Василев за бюджета: Стреляме, докато свършат патроните

.
Николай Василев
Стреляме, докато в картечницата има патрони, това е бюджетната ни политика в последните години, според икономиста. Има ли милиарди - те се опукват и попарата се оставя на следващия, каза икономистът Николай Василев. Кабинетът казал грозната истина за бюджета и събудил политиците с бомба. Той би забранил в бюджета думите дефицит и актуализации. Аз съм против пипане на данъци. Според него данъците ни са добре, а трябва да се ограничат разходите.
 

В днешно време разликите между партиите са сравнително малки, но личната омраза и невъзможност изобщо да седнат на една маса унищожават всичко, заяви още в студиото на „На фокус” по Нова телевизия Василев. Той е икономист, бивш вицепремиер, бивш министър от времето на НДСВ, а по-късно и на тройната коалиция. Василев беше и кандидатурата на ИТН за министър-председател в експертен кабинет.

 

По думите ми политическите формации, които са влезли в тройната коалиция преди години, са били с диаметрално различни виждания, но ги е обединил националният интерес. Бившият вицепремиер изрази надежда да бъде съставен редовен кабинет в рамките на 49-ото НС, като подчерта, че „по-добре е някакво правителство, отколкото никога никакво правителство”.

 

„Обикновено политиците остават в историята не с подобни глупости като „за пети път няма да правим правителство”, а с големите решения, големите реформи и цели, които са постигали”, каза Василев и допълни, че през последните две години никой в чужбина на взема България на сериозно заради политическата криза. Икономистът смята, че всички партии трябва да проявят повече диалогичност, както в този парламент го прави ИТН. „Моята най-голяма надежда е свързана с първия мандат”, призна той.

 

Николай Василев коментира и бюджета, който служебният кабинет предложи и който предвижда 6.4% дефицит. „Не одобрявам бюджетната политика. Тя се характеризира с едно: Вземаме колкото може, повече дългове. Имаме колкото може, повече дефицити. Раздаваме колкото може, по-големи социални разходи, които финансираме само с кредити и с парите от Плана за възстановяване и устойчивост, който не е за това,  каза още той.

 

 

В държавната администрация има само прахосване и никакви реформи, категоричен бе той.

 

С такава глупава политика вървим към африканска страна, смята икономистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4014 |22.04.2023 Асен Василев: Поправянето на само 2 грешки в бюджета сваля дефицита на 3,6% . 7| 3188 |22.04.2023 Николай Денков: Водата и олиото са несмесваеми, за да се случи магията, трябва да има промяна в ГЕРБ . 5| 2842 |20.04.2023 Гешев бил заплашван от много сериозни олигарси и мутри, призова Радостин Василев да се нареди на опашка . 1| 2788 |20.04.2023 Цветан Василев отново се издирва от ”Интерпол”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads