Реклама / Ads
0| 18628 |03.04.2022 НОВИНИ

Й. Николов и Б. Станкушев: Европрокуратурата се опитва да заобиколи Гешев заради отказ от правосъдие

.
Бойко Станкушев и Йово Николов
Еропрокруратурата се опитва да заобиколи прокуратурата на Гешев. Защото прокуратурата на Гешев и Цацаров целенасочено и многогодишно прави отказ от правосъдие в България. Има страшно много данни за кражби по високите етажи на властта. Това е деликатният начин да се каже, чи има страшно много откраднати пари по еврофондове и че на вашата прокуратура на вярваме.
 

Защото тези хора са командировани от българската прокуратура в тези структури. Те са подчинени на Гешев , който отказва да разследва КТБ, Хемус, кражбите на язовирите. Всички пари които са наляти и откраднати от бившето управление.

 

Това е ясен знак, че европрокуратурата не вярва на българската прокуратура. В докладите на АКФ сме дали информация на всички институции - сигнали за милиарди, милиарди и нищо не сме получили от прокуратурата. Това заявиха разследващият журналист Йово Николов и директорът на „Антикорупционния фонд“ Бойко Станкушев


Има факти и данни за кражби, но прокуратурата мълчи. Тя е адвокат на бившето управление на ГЕРБ. Да са надяваме, че след 6 години разследване на КТБ ще се разпита и Цветан Василев. И ще стане ясно как са откраднати 4 млрд., каза още Николов.


Двамата коментираха и шпионския скандал в България.


Шпионските скандали, които избухват у нас, са пиар акция, чиято цел е да се измести вниманието на хората. Около това мнение се обединиха разследващият журналистът и директорът на „Антикорупционния фонд“ по Нова телевизия.


„Винаги ще има шпиони в България, всякакви шпиони, включително руски, докато не вземем мерки като граждани и институции”, коментира Бойко Станкушев. Избухването на шпионските скандали отклонявало вниманието от други неща. „Другите неща са – колко години прокуратурата, начело с бившия и с настоящия си главен прокурор нищо друго не правеше, освен да покрива свои приближени”, заяви Бойко Станкушев.


„Очевидно България е център на руското разузнаване”, коментира Йово Николов. „Съставът на руското посолство е колкото съставът на английското, френското и германското посолство взети заедно”, коментира Николов. „Свидетели сме на множество разкрития. Проблемът е, че не следва нищо от тези разкрития. Прокуратурата изнася данни, ДАНС изнася данни и всичко спира до гоненето на руски дипломати”, коментира Николов.


„Има много шпиони, които са с дипломатически имунитет. Но тези, които ги зареждат – една част са хора, заемащи не чак толкова високи позиции в специалните служби, в икономическите”, посочи Станкушев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4540 |03.04.2022 Енергийният министър Николов за Gemcorp: Целенасочено се прави скандал, пропуска се меморандума и с другата фирма . 0| 5203 |28.03.2022 Бойко Станкушев: Ако не беше арестът на Борисов, изобщо нищо нямаше да се случва . 0| 3194 |27.03.2022 Александър Николов: Няма причина да се очаква повишение на цената на тока за битовите потребители . 0| 3283 |27.03.2022 Йово Николов: Има проблем - прокуратурата отказва да разследва сигналите на Божков за корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads