Реклама / Ads
59| 5788 |29.02.2012 НОВИНИ

В.Николова: Работих по 20 часа, бонусите ми са заслужени

.
Виолета Николова
Винаги съм преследвала държавния интерес. Не съм взела нито един лев подкуп, не съм се корумпирала. Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден, затова считам, че съм получила бонуси съвсем заслужено.
 

Така Виолета Николова се опита да обясни в студиото на Би Ти Ви скандала около бонусите, които сама си е давала и сама си е вземала като директор на Агенцията по вписванията.

По думите й няма нищо нередно в това човек сам да оцени работата си, а в нейния случай ставало дума и за признанието на гражданите и фирмите, които обслужвала ръководената от нея администрация.

Николова описа нагледно какво е свършила за година и три месеца: „Агенцията по вписванията постигна едни изключително добри и достойни резултати. Тя вече не е тази рутина, разкрепостеност без контрол, която съществуваше. Агенцията е много добре ситуирана работеща администрация. Да не кажа, че е пример за работеща администрация”.

Виолета Николова смята, че решението да бъде отстранена от длъжност е на новия правосъден министър Диана Ковачева, защото искала да подмени екипа на стария министър. Тя е убедена, че и предшествениците й са давали бонуси, включително и на себе си.

Бонусите са съизмерими. Това, което аз съм го получавала, са го получавали и другите преди мен в рамките на календарната година, каза Николова. Тя не е уведомила министъра на правосъдието, че не просто си е написала бонуси към заплатата, но те са в по-голям размер от стимулите, давани й до онзи момент.

Няма такова задължение - да уведомявам министъра за това какви решения вземам аз вътрешно в администрацията, каза невъзмутимо Николова. След което тя повтори, че под нейното ръководство ведомството се е превърнало в работеща структура, затова бонусите - и нейните, и тези на служителите, й са абсолютно заслужени.

Между нея и водещите на предаването избухна спор за това дали смята, че в държава като България, в която минималната работна заплата е 138 евро, е нормално чиновник да вземе десетки хиляди левове над заплатата си. Николова убедено твърдеше, че е взела парите законно, но минути по-късно промени мнението си.

 

Сега разбирам, че е обществено укоримо, но когато подписвах документите за бонусите, изхождах от факта, че агенцията по вписванията внася в бюджета 70 млн. лева годишно, каза тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 4812 |24.02.2012 Да се осветлят бонусите на тройната коалиция . 15| 5211 |22.02.2012 Заковаха бонусите на 30% . 23| 12497 |17.02.2012 Темата с бонусите била трудна за разбиране от хората . 37| 5931 |16.02.2012 Скандалът за бонусите в НЗОК продължи да се вихри в тв ефир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads