Реклама / Ads
2| 5437 |07.06.2017 НОВИНИ

Нинова не иска охрана, ако трябва, ще плаща на частна фирма

.
Корнелия Нинова
Информирах министъра на вътрешните работи за заплашителните есемеси, но отказах охрана, тъй като не мога да позволя държавни пари да отиват за такова нещо. Ако се наложи да бъде охранявана, ще плащам на частна фирма. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова.
 
По думите й може да има национално съгласие по важни теми, една от които е председателството на Съвета на Европейския съюз. Опасявам се обаче, че тази тема може да се поразклати по пътя на нейната реализация. Правителството няма позиция по петте сценария за бъдещето на Европейския съюз. Настояваме да не се допуска развитието на ЕС на две скорости, заяви Нинова.

По време на председателството трябва да отстояваме националните ни теми, а правителството няма позиция кои са тези теми. Ние имаме позиция – тези теми са икономика, социална политика и сигурност – вътрешна и външна. Управляващите се бавят, защото загубиха време да създават ново министерство на председателството. Не предлагат политики. Обсъждат се плочките в НДК – това не е сериозно, подчерта лидерът на БСП.

Нинова уточни, че "червените" ще поставят в парламента въпроса подкрепя ли правителството квотния принцип за разпределение на мигранти. Не е реализиран нито един лев от 160-те млн. лв. от Европейския съюз, с които Борисов толкова се хвалеше. Оградата по границата от двуредова я направиха едноредова. Преди седмица говореха, че бежанският поток е сведен до минимум, а два дни след това стана катастрофата с мигрантите. Защо трябва да казваш, че няма проблем – кажи, че има проблем и ще го решим така и така. Стига с това лицемерие. На границата с Турция проблемът стои и е огромен. Правителството не се справя с този проблем, каза социалистката.

Според нея друг голям проблем е битовата престъпност. Стана ясно, че кабинетът няма да изпълни ангажиемнта си за полицай във всяко село - разбра се, че това е било една предизборна лъжа. Битовата престъпност стои като огромен бич и проблемът няма да бъде решен от това правителство, категорична е Нинова.

Тя уточни, че БСП са внесли законови промени, които не биха позволили "Наглите" да излязат от затвора, каквато възможност има в приетата от предишното Народно събрание поправка. Нинова, която е юрист, заяви че никога не би пуснала член на бруталната банда, ако зависи от нея.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6765 |06.06.2017 Панов поиска от президента консултации за свикване на Велико народно събрание . 1| 5261 |05.06.2017 Нинова: Икономика, социална политика и сигурност - приоритети на европредседателството . 3| 7718 |04.06.2017 Само във Фрог: Йожи от Наглите поиска да отиде в Казичене . 2| 5868 |03.06.2017 Кандидат за президент е заплашвал Радев и Нинова
Реклама / Ads