Реклама / Ads
0| 5129 |17.03.2022 НОВИНИ

Нинова да прочете историята на партията си, преди да говори нелепици за Украйна

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Продължаваме да смятаме, че България не трябва да доставя оръжие и боеприпаси в Украйна. Ако стане въпрос за това, няма да подкрепим такова решение. Ние сме последователни в позицията си. Думите са на Корнелия Нинова, вице-премиер и лидер на БСП.
 

Последователни били. Хайде видим дали е така.

 

Ние стъпваме на историята и на принципите на партията, като отбелязваме, че в цялата си история сме партия на мира и сътрудничеството. Това пък Нинова заявява на 27.02.22 г. пред Националния съвет на партията.

 

Нинова явно не познава историята на партията си. Ще й припомня някои важни епизоди.

И досега някои социалисти се гордеят, че БКП е съучаствала в организирането на войнишкия бунт през 1918 г. известен като Владайско въстание.

 

Септемврийското въстание през 1923 г. е организирано от Коминтерна чрез комунистическите водачи Георги Димитров и Васил Коларов. Загиват много невинни, а Димитров и Коларов се спасяват през Югославия във Виена.

 

На 16 април 1925 г. е взривена църквата „Св. Неделя“ в София. Загиват 160 души, над 500 са ранени. Атентатът е дело на хора от Военната организация на БКП. Извършителите са обучени в Москва. Там се и скриват някои от тях.

 

През юни 1941 г. БКП обявява курс на въоръжена борба срещу законно избраната власт. Каквато и да е тя, е резултат от избори. Военният отдел на БКП организира терористични акции, загиват много хора.

 

През 1956 г. Москва изпраща офицери от тайните служби в България, които арестуват много активни комунисти. Целта е да не се допуснат събития като тези в Унгария.

 

През 1968 г. войски от Варшавския договор нахлуват в Чехословакия заради Пражката пролет. ЦК на БКП изпраща там български полк. Антисъветските и антикомунистическите протести са потушени. Има много жертви.

Истинска партия на "мира", както вижда...

 

Тези примери показват колко несъстоятелни и фалшиви са „аргументите“ на г-жа Нинова срещу военна помощ за Украйна. Както често се случва и в тази нейна позиция има нещо друго, което е доста зле прикривано. Става дума за васалност пред Кремъл, което също е партийна традиция.

 

Стига лицемерие. В Украйна всяка минута загиват невинни хора. Има агресор и жертви. Това е.

 

Нинова и БСП досега застават на страната на агресора. Това е позорно. Думите на Нинова съмнително съвпадат с изявленията на руския посланик в София Елеонора Митрофанова. Тя пък ни сравнява с нацистите, защото помагаме на украинците и разделяме Путин от Пушкин. 

 

Ориана Фалачи наричаше подобни представители на социдеите „хайверена левица“ заради тяхното лицемерие. Като слушам Нинова, разбирам какво е имала предвид.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3523 |17.03.2022 Нинова се заинати преди идването на Лойд Остин: България не трябва да изпраща оръжия и боеприпаси в Украйна . 0| 6322 |17.03.2022 Тошко Йорданов обясни за форсмажора: Нинова го е предложила, но МС ще реши . 0| 2943 |17.03.2022 И ДПС поискаха да знаят какво е форсмажор. Викат Нинова в НС . 0| 2871 |17.03.2022 ГЕРБ иска изслушване на Петков заради идеята на Нинова за форсмажор. Минчев ще си помисли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads