Реклама / Ads
2| 4722 |16.10.2017 НОВИНИ

Нинова: Да се възползваме от общата европейска политика и облекчим националния бюджет

.
Източник: БГНЕС
Имаме умствения потенциал като нация и има възможности да се възползваме от общата европейска политика и да облекчим и националния бюджет. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова днес по време на дискусия ”Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана” във Военния клуб в София.
 
Екпертите ни смятат, че трябва да се направи преглед на отбраната и да се приеме нов закон за отбраната и нов закон за резерва, тоест да осъвременим нормативната си база, обясни тя.
         
Нинова постави акцент върху човешкия фактор. Каквато и техника да закупим, ако няма професионалисти, които да я използват, няма смисъл, посочи лидерът на БСП. По думите й ръководството на ВВС на празника си са споделили тревогата си от демотивацията на личния състав и липсата на кадри.
         
По въпроса за модернизацията Нинова подчерта, че трябва да се намери балансът, така че да не се натоварва страната и да се лиши правителството от възможността да решава други проблеми. Следва въпросът за индустриалното сътрудничество и ролята на българската отбранителна индустрия, коментира тя.

Възможно е да се намерят тези решения на базата на национално съгласие, убедена е Нинова.
          
Могат да ни обединят две неща - ако се съгласим всички, че поставяме на първо място националния интерес и националната сигурност на България, желанието ни да няма война, както и да заявим, че сме за единна и силна Европа на една скорост и европейските лидери и народи да намерят общия път това да бъде постигнато, коментира лидерът на БСП. Според нея, ако има съгласие по тези теми, има шанс и в средствата за постигането им  да се търсят общите решения.
          
Всяка държава има своите национални предизвикателства, но имаме и общи предизвикателства и заплахи пред всички европейски държави - миграционна вълна, тероризмът, кибератаките. Следователно, организирайки се и оценявайки тази обща опасност, трябва да намерим и общи решения. Общата европейска отбрана е част от това общо решение, отбеляза тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4934 |11.10.2017 Станишев организира дискусия „Заедно в сигурността, ролята на България в общата европейска отбрана“ . 3| 5091 |10.10.2017 Нинова: Борисов беше острие в атаката срещу „Емко”, сега се явява спасител . 1| 4283 |06.10.2017 Нинова: ГЕРБ да спрат да се крият зад европейски директиви . 13| 5217 |04.10.2017 Нинова: Когато БСП e на власт, съпругът ми напуска работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads