Реклама / Ads
1| 4174 |16.05.2016 НОВИНИ

Нов бомбен ад в Истанбул, четирима са ранени

.
Четирима души са били ранени тази нощ от експлозия на бомба в квартала Малтепе, който се намира на азиатския бряг на Истанбул.
 

Взривното устройство било поставено в надлез на магистралата, която минава през моста над Босфора, свързващ европейския и азиатския бряг на мегаполиса, съобщи БНР.

 

Турски медии съобщиха, че пострадалите са били наранени от металните парчето от взривното устройство, което е било детонирано от разстояние. Ранените са настанени в болница. Никой не е поел отговорност за експлозията до този момент.

 

По информация на турски медии, които се позовават на властите, терористичните групировки "Ислямска държава" и Кюрдската работническа партия ПКК са отправили заплахи за атентати в редица големи градове на Турция. Терористите планирали да извършат атентати на 19 май, който е Национален празник за почитане на паметта на Ататюрк, на младежта и спорта. Празникът се отбелязва с манифестации и народни увеселения с участието на много млади хора.

 

В същото време бе съобщено, че турските военни са ударили позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" в пограничните райони със Сирия, в близост до турските градове Килис и Газиантеп, които на няколко пъти бяха обстрелвани с ракети от джихадистите. Убити са 27 екстремисти. Турски медии съобщиха също, че сирийската опозиция е успяла да си върне контрола върху редица населени места в областите край турската граница.

 

Терористичните групировки "Ислямска държава" (ИДИЛ) и ПКК (Кюрдската работническа партия) имат планове за атентати в няколко големи градове в Турция на 19 май, съобщи телевизия "Си Ен Ен Тюрк". В южната ни съседка на тази дата се почита паметта на Кемал Ататю. Освен това денят е възприет като празник на младежта и спорта. Турската разузнавателна служба МИТ е издала предупреждението за планираните атентати. Според информацията на разузнаването джихадистите от ИДИЛ планират атентат срещу мавзолея на Ататюрк – Анъткабир, американското посолство и сгради на военните в Анкара.

 

"Ислямска държава" имала планове за общо 10 атентата в няколко големи турски града. Според информацията на разузнаването десет терористи на джихадистката организация, които са натоварени да планират атентатите, вече са пристигнали в турския град Газиентеп, уточнява bTV. Главното управление на турската полиция вече е изпратило предупреждения до колегите си в 81-те окръжни градове в страната. Разузнаването е установило, че освен ИДИЛ и кюрдските сепаратисти от ПКК имат планове за кървави атентати на празника на 19 май.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4459 |13.05.2016 Двама от Раднево с присъди заради леки телесни повреди на четирима полицаи . 5| 4192 |11.05.2016 Полицай застреля мъж, намушкал с нож четирима души . 3| 4103 |04.05.2016 Четирима с обвинения за побоя в Раднево . 0| 6139 |24.04.2016 Четирима и дете загинаха при катастрофа край Луковит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads