Реклама / Ads
0| 6185 |25.07.2017 НОВИНИ

Нова кръгла маса в Асеновград след бунта

.
Източник: БГНЕС
Две седмици след спирането на гражданските протести в Асеновград, провокирани от побоя, нанесен от група роми върху децата от клуба по гребане, днес в града се проведе втора среща между представители на общината и протестиращите.
 
Готовността за нови протести остава - това заявиха граждани, които се бяха събрали днес пред общината.

Втората среща, която се проведе тази вечер между представители на общинското ръководство, полиция, депутати и представители на протестиращите граждани трябваше да даде отговор - изпълнени ли са исканията на жителите на Асеновград, а именно 24- часова полицейска охрана, която да следи за сигурността в ромския квартал „Лозница, събарянето на незаконните ромски къщи, изграждане на полицейски участък в квартала, засилено полицейско присъствие в Асеновград, както и всички тренировки на децата от клуба по гребане да бъдат охранявани, за да се предотвратят бъдещи проблеми.

В края на миналата седмица, в петък бяха съборени 16 къщи в квартал „Лозница”, като събитието беше оповестено от общината едва след това. Хората от Асеновград обаче смятат, че това не е достатъчно, тъй като, според тях, незаконните постройки в квартала са над 120 и с темповете, с които се събарят, на общината ще й бъдат нужни поне две години.

От инициативния комитет на протестиращите разпространиха Ултимативно писмо до институциите с девет искания и закана да бъдат поискани оставките на кмета на Асеновград, съветниците от местния парламент и ръководители на държавни институции...

Относно изпълнението на поетите ангажименти от страна на общината, кметът обяви, че общинският съвет е гласувал 27 хиляди лева за изграждането на полицейска приемна в ромския квартал, цитира БНТ.

Междувременно преди началото на срещата, пред общината се бяха събрали отново, като целта им беше да покажат, че не са се отказали от нови протести.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4815 |25.07.2017 Корнелия Нинова: Интервюто на Гергов е най-добрият пример за паралелната държава . 3| 5829 |23.07.2017 Шулц: Заплашени сме от нова миграционна криза . 6| 6870 |22.07.2017 Протест срещу циганското насилие в Нова Загора . 12| 6107 |21.07.2017 Корнелия Нинова: Корупция без политически чадър не може

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads