Реклама / Ads

11| 4410 |28.08.2020 НОВИНИ

Новият началник на НСО встъпи в длъжност, ще реформира службата

.
Президентът Румен Радев назначи официално Емил Тонев за началник на Националната служба за охрана. Преди това той беше произведен в чин ”бригаден генерал”.

Емил Тонев заместваше бригаден генерал Красимир Станчев, който подаде оставка, след като тя му беше поискана както от президента, на чието подчинение е НСО, така и от премиера и няколко политически партии. Поводът бяха серия от скандали, в които службата беше замесена. Единият от тях се случи с лидера на "Да България" Христо Иванов при опита му да слезе на плаж до т.нар. "летни сараи" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Впоследствие началникът на НСО поиска от МВР и армията съдействие за ограничаване на достъпа до района.


Радев пожела на Тонев воля и сили за реформиране и модернизиране на НСО. Държавният глава определи назначението като напълно закономерно и като заслужен етап в професионално развитие на новия бригаден генерал.


"Поемате службата във важен и наситен с редица предизвикателства момент. Но съм убеден, че предвид професионалната ви компетентност, натрупания през годините богат професионален опит и изявени лидерски качества, ще се справите успешно с важните и отговорни задачи, които стоят пред Националната служба за охрана", каза държавният глава.


"Надявам се с опита си - професионален и житейски - да оправдая гласуваното ми доверие. Предизвикателствата пред НСО са наистина много големи - постоянен недостиг на средства, текучество на подготвени кадри, законови промени. Въпреки това Националната служба за охрана изпълнява с чест и с достойнство определените от закона задачи", заяви бр. ген. Емил Тонев, след като получи пагоните си от държавния глава.


"Само с работа в екип можем да се справим с предизвикателствата. Трябва да бъдем по-подготвени и да издигнем и запазим високо нивото на НСО", каза още бригаден генерал Емил Тонев и изрази благодарност на държавния глава и на неговия екип за оказаната му висока чест.


Новият началник на НСО е роден през 1970 г. в Хасково. Работи в службата от 2004 година. Става заместник-началник на Националната служба за охрана през 2016 г. През 2018 г. завършва стратегически курс с квалификация "Изпълнение на ръководни длъжности в системата за национална сигурност и отбрана".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 12| 29956 |20.08.2020 Илиян Василев: ДЕЛТА ГАРД е новата СИК и ВИС. Петьо Еврото е новият Васил Илиев . 3| 4326 |18.08.2020 Новият британски посланик Роб Диксън вече е у нас . 17| 6452 |03.08.2020 Проф. Ивайло Дичев: Новият авторитаризъм произвежда фалшиви фронтове . 46| 9085 |02.08.2020 Обрат на СУ! Майките блокираха полицейски бус. Ченгета пробват да преговарят с протестиращите. Иска се оставка на МВР началник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ