Реклама / Ads
0| 5835 |11.07.2015 НОВИНИ

НПО: Бисер Лазов посегна на имуществото на длъжниците на КТБ

.
На 22 юни 2015 г. неправителствената организация „НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ“ внесе сигнал за увреждане на масата на несъстоятелността на КТБ и разпродаване на активи на кредитополучатели на КТБ от страна на „Евробилд 2003“ ЕООД, свързана с лицето Бисер Лазов. Той е основен и защитен свидетел на прокуратурата, на чиито свидетелски показания се базират всички действията на прокуратурата спрямо банката и последвалото й събаряне. Сигналът е адресиран до председателя на Фонда за гарантирана на влоговете, а копие от него и до Софийска градска прокуратура. До момента отговор няма.
 

„В контекста на еднопосочността на интересите на ФГВ и на надгарантираните вложители в КТБ АД, които представляваме, а също така и във връзка с договореността ни за работни делови контакти с цел максимална защита на масата на несъстоятелността изпращам настоящия сигнал, синтезиращ информация и сигнали на наши членове, получени от тях от публикации в медиите и последваща проверка в АПВ, които прилагаме. Вниманието ни бе привлечено от данни и факти относно опрделени действия, които са извършвани от „ЕВРОБИЛД 2003“ ЕООД, казват от "Ние, гражданите".

        

Съгласно АПВ Дружеството „ЕВРОБИЛД 2003“ ЕООД е собственост на „ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД“ ЕАД, а едноличен собственик на капитала на „ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД“ ЕАД е „ИНТЕРФИНАНС“ ЕООД, чийто собственик е Бисер Андонов Лазов“, пише в сигнала.


Подробно сме посочили сделките, с реализирането на които се уврежда масата на несъстоятелността на банката, като прилагаме всички публични документи, които доказват твърденията ни.

„Считаме, че с описаните действия и сделки, дружество „ЕВРОБИЛД 2003” и неговите сателитни формирования умишлено целят увреждане на масата на несъстоятелността на Корпоративна търговска банка АД и избягване изплащането на кредитни задължения към нея.


По наше мнение с оглед на най-вероятно умишления характер на наблюдаваните трансформации на дружества и верижно прехвърляне на собственост би било уместно да се сезира и прокуратурата, казват още от "Ние, гражданите".

              

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9060 |10.07.2015 Подставено лице на Бисер Лазов купи вестник „Преса” . 0| 4794 |09.07.2015 Цацаров: До края на месеца ще има обвинителен акт срещу Бисеров . 1| 4306 |09.06.2015 Ученичка посегна на учител заради двойка в Търново . 3| 4568 |05.05.2015 Сотир Цацаров: Делото срещу Христо Бисеров ще влезе в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads