Реклама / Ads
4| 3378 |28.06.2024 НОВИНИ

НСО с мерки за сигурност за интронизацията на новоизбрания Български патриарх

.
Източник: личен архив
На 30 юни 2024 г., неделя, Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност в центъра на София за тържествените събития, свързани с Патриаршеския избирателен Църковен събор и интронизацията на новоизбрания Българския патриарх.
 

Интронизацията с лития от Синодалната палата до Партиаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ ще се състои от 15:00 часа. От 18:00 часа с военен церемониал на пл. „Св. Александър Невски“ на новозибрания и новоинтронизиран Български патриарх ще бъдат отдадени държавни почести.

 

От 12:00 часа зона за сигурност ще бъде обособена в периметъра между бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Раковска“ и ул. „Московска“.

 

Достъп на граждани до зоната за сигурност ще бъде осигуряван след пристигането на поканените за интронизацията делегати и официални лица и след преминаване на проверка за сигурност.

 

Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ няма да бъде достъпна за граждани. Желаещите да наблюдават тържествените събития могат да го направят на обособени за целта позиции при северния и при южния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“, където също ще бъдат организирани пунктове за проверка. 







Гражданите и гостите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

 

За времето от 13:00 ч. до 22:00 ч. се въвежда забрана за полети на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 м и с център пл. „Свети Александър Невски“, съобщиха от пресцентъра на НСО. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2261 |28.06.2024 Най-възрастен играч, най-млад треньор, най-бърз гол: рекордите в групите на Евро 2024 . 0| 9375 |28.06.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 2| 2247 |28.06.2024 Съдът остави Брендо в ареста . 8| 3348 |28.06.2024 Русия предупреди за директна конфронтация с НАТО в Черно море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads