Реклама / Ads
6| 5916 |26.01.2012 НОВИНИ

Обилни снеговалежи, силен вятър и код “оранжев” в 13 области

.
Повсеместни валежи предимно от сняг в цялата страна. Дъжд вали в областите Ямбол, Хасково и Бургас. Силен вятър духа в областите Плевен, Силистра, Русе, Разград, Бургас. В останалите части вятърът е умерен до слаб.
 

 
Температурите са в интервала от - 9°C до + 7°С.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Обилните снеговалежи в страната предизвикаха затруднения в движението по пътищата.

 

В района на Шипка и Оряхово видимостта е намалена до 50 м, а в района на Разград - до 80 м.

Заради тежката метеорологична обстановка беше обявен оранжев код в Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Сливенска, Търговищка, Русенска, Разградска, Силистренска, Шуменска, Ямболска, Бургаска, Варненска, Добричка, Ловешка и Габровска области.

 

За останалите 13 области е обявен жълт код. 


Румънските власти едностранно преустановиха пропускането на моторни превозни средства през Дунав мост. Причина е изключително влошена обстановка на територията на Република Румъния - обилен снеговалеж, навявания, силен вятър и ниски температури. Пътят Гюргево - Букурещ е непроходим.

 

Във връзка с това България ограничи пропускането на транзитно преминаващи през страната тежкотоварни автомобили през границата си с Турция и Гърция.

 

На територията на гр. Русе е създадена организация за насочване на всички тежкотоварни автомобили към паркингите от наличната на територията на областта инфраструктура. Удвоени са силите и средствата на полицията.

 

Движението на излизащите от страната леки автомобили и автобуси се пренасочва към градската част и крайпътните места за подслон (хотели и мотели). Създадена е организация за отваряне на временни центрове за настаняване на нуждаещи се хора.

 

Пътищата на територията на страната са проходими при зимни условия, създадена е необходимата организация за почистване на пътната настилка с над 791 снегопочистващи машини.

 

Заради почистване временно е спряно движението на товарни автомобили по автомагистрала "Хемус" между Ябланица и София в двете посоки.

Отворен за движение е път I-1 между Перник и Диканя.

 

Временно затворена за товарни автомобили заради почистване е автомагистрала  "Струма".

Временно се въвеждат ограничения за проходите Превала, Пампорово и Печинско, и пътищата Смолян-Рудозем и Тотманово-Смирян-Горна Арда. Там всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.

 

В област Смолян се въвежда временно ограничение всички автомобили да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.Ограничението важи за територията на цялата област.

 

В участъка Ботевград-Мездра движението на товарните автомобили също се осъществява с вериги.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 5634 |25.01.2012 Опозицията гневна - Бойко бил безсилен пред Цветанов . 13| 5698 |19.01.2012 О. Минчев: Първанов беше сив, но силен в задкулисните игри . 0| 7324 |30.12.2011 Сняг, студ и вятър навръх Нова година . 7| 5187 |23.10.2011 Първанов: Очаквам силен и действен президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads