Реклама / Ads
3| 4974 |24.01.2013 НОВИНИ

Обирджиите на банка в Бургас си влезнали като у дома

.
Късно снощи трима души са проникнали в клон на "Общинска банка" и след като завързали охранителя са откраднали дневния оборот на общинската фирма "Бургасбус". Тримата грабители са влезнали най-вероятно с ключ, тъй като няма следи от взлом.
 

Според криминалистите обирджиите са имали предварителна информация за режима на работа на банковия клон. Няма пострадали хора. Няма липси от трезорите на клиентите. Все още се уточнява точната сума, задигната от инкасото на банката.

Около 19.30 часа снощи тримата маскирани грабители са влезли в клона на банката, вероятно с предварително подбран ключ, тъй като няма следи от взлом на входната врата, съобщава БНТ. Те завързват за стол охранителя от нощната смяна и вземат по-голямата част от инкасото, което е било донесено от автобусната фирма 15 минути преди това.

Според предварителните данни от огледа става дума за сума между 35 и 40 хиляди лева. След задействането на СОТ-а на място пристигат екипи на полицията и на охранителната фирма, както и ръководството на банката. До късно през нощта продължи огледа на местопрестъплението, а охранителят бе отведен на разпит в Първо РПУ. На мястото на грабежа пристигнаха и разтревожени граждани, които имат касетки в трезора на банката.

Банковият клон се намира само на 200 метра от Първо РПУ в Бургас.

"Най-важното - няма пострадали хора. Сумата, която е отнета е между 30 и 40 хиляди лева, до утре сутринта ще имаме точната цифра. Другото важно - няма интервенция върху гражданския трезор и основното касово помещение на банката, тоест всички осчетоводени суми са налични", обясни директорът на ОД МВР-Бургас комисар Милен Димитров.

Според него грабителите са имали отлична информация за организацията на работа на банката и са разполагали с ключ за вратата на сервизното помещение и една от версиите е, че в случая е замесен вътрешен човек. Предстоят експертизи, разпити и преглед на охранителните камери.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5717 |23.01.2013 Супер екшън: Обраха банка в Бургас; задигнали яки кинти . 39| 5287 |19.01.2013 Цацаров: Разпитваме и претърсваме - както в София, така и в Бургас . 9| 4826 |17.01.2013 Световната банка понижи прогнозата си за ръста на икономиката у нас . 20| 6329 |16.01.2013 Станимир Флоров: Ще останете изненадани колко много знаем за атентата в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads