Реклама / Ads
25| 6357 |19.07.2012 НОВИНИ

Обискират офиси на Огнян Донев

.
Огнян Донев
Компанията е свързана със "Софарма", като даже двете дружества се водят на един и същи адрес в столицата. Управляващ и собственик на "Елфарма" е Огнян Донев, показват правните регистри.
 

Полицаи и прокурори обискират офиси на фармацетичната фирма "Елфарма", съобщи агенция Стандарт Нюз. От прокуратурата засега заявиха, че няма да коментират, но по-късно може да дадат подробности.

 

На 12 юни т.г. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения срещу Любомир Павлов и Огнян Донев. Общо по 3 престъпления е обвинен Любомир Павлов - за документна измама, пране на пари и невярно документиране, обяви тогава говорителят на софийската прокуратура Румяна Арнаудова. Прокурор Арнаудова уточни, че и двамата съдружници - и Донев, и Павлов, трябва да платят по 50 хил. лв. гаранция заради разследването, което се води срещу тях.

Престъплението, чрез което са изпрали парите двамата, се състои в издаването на 4 документа с невярно съдържание от Любомир Павлов, заяви говорителят на Софийска градска прокуратура. По думите на Арнаудова "Павлов е дал възможност на Донев да получи частно движимо имущество в размер на 43% от акциите на медийната група, която издава "Труд" и "24 часа".

Впоследствие 40 от общо 83% дялове са били върнати на Любомир Павлов обратно. Именно това представлява въпросното пране на пари, обясни прокурорката и допълни: "Понеже сделката е била осъществена с имущество, което е било придобито чрез тежко умишлено престъпление, а именно - документната измама." На 15 юни пък Софийски градски съд запорира медийните им дялове в "Медийна група България Холдинг" АД.

Обиските са заради сигнала за пране на пари срещу Любомир Павлов и Огнян Донев, който беше подаден в началото на 2011 г. от техните съдружници при покупката на "Медийна група България" Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 10771 |19.06.2012 Задават се нови обвинения срещу Любомир Павлов и Огнян Донев? . 123| 9161 |18.06.2012 Огнян Донев заплашвал ДСБ и Иван Костов . 42| 7489 |15.06.2012 Огнян Донев се гласял за вицепремиер на Кунева . 69| 7999 |11.06.2012 Прокуратурата подхваща Любомир Павлов и Огнян Донев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads