Реклама / Ads
5| 6445 |28.10.2008 НОВИНИ

Обновяването на "Стамболийски" тече с пълна пара

.
Хаос и шум предизвиква ремонтът на столичния булевард "Ал. Стамболийски", образуват се огромни задръствания, но в крайна сметка стискаме зъби, защото той беше един от най-отдавна ремонтираните булеварди.
 

Вече втора седмица тече ремонтът на бул. "Ал. Стамболийски", който до скоро беше един от най-занемарените столични булеварди, целият обсипан с кърпежи, особено в участъка с най-голям трафик между бул. ”Христо Ботев” до ул. „Константин Величков”, където точно ще се извърши обновяването до участъка, където трамваят прави завой. В момента гражданите в района търпят сериозни неудобства - ходят пеша в този участък, живущите наблизо, както и работещите в тази отсечка се оплакват от сериозния шум, магазинерите пък са доволни, тъй като има много по-голям трафик на пешеходци. Така или иначе ремонтът върви и то с бързи обороти засега. 

remont_stamboliiski_16.jpg remont_stamboliiski_14.jpg remont_stamboliiski_13.jpg remont_stamboliiski_9.jpg

Обновяването ще продължи 1 месец. Той ще се прави на две части като ще се подменя контактната мрежа и асфалтът на пътя.  . 

Затворената отсечка от "Константин Величков" до "Опълченска" обаче всеки ден предизвиква натоварване на трафика по "Тодор Александров", "Одрин", "Партений Нишавски" и малките улички в междублоковите пространства. Честа гледка е леки коли, таксита и маршрутки да се движат по тротоарите и да правят странни маневри между камионите и багерите. Frognews.bg припомня:

Забранява се влизането на пътни превозни средства в ремонтния участък на два етапа, както следва:
Първи етап от 4.30 часа на 19 октомври /неделя/ до 8 часа на 21 ноември /петък/ двупосочно по двете пътни платна на бул."Александър Стамболийски", в участъка от бул."Константин Величков" до ул."Опълченска". с изключение на кръстовища: бул."Ал.Стамболийски" ул. "Одрин" и бул. "Ал.Стамболийски" - бул. "инж. Иван Иванов".
От 00.00 часа на 7 ноември /петък/ до 24 часа на 9 ноември /неделя/ на кръстовище: бул."Ал.Стамболийски" - бул."инж. Иван Иванов".
От 00.00 часа на 14 ноември /петък / до 24.00 часа на 16 ноември /неделя/ на кръстовище: бул. "Ал. Стамболийски" - ул. "Одрин".
Втори етап от 8 часа на 21 ноември /петък/ до 24 часа на 3 декември /сряда/ двупосочно по двете пътни платна на бул."Александър Стамболийски", в участъка от бул."Христо Ботев" до ул."Опълченска".
От 4.30 часа на 19 октомври /неделя/ до 24.00 часа на 3 декември / сряда / се въвежда следната организация на движение на маршрутите на градския транспорт в ремонтния участък:
Трамвайна линия №3 ще се движи по маршрут / в посока кв. Орландовци /: от ул."Цар Симеон наляво по бул."Константин Величков" - ул."Габрово" - ул. "Скопие" - транспортен подлез "Надежда" - бул."Кн. Мария Луиза" и по ул."Козлодуй" по маршрута двупосочно.
Трамвайна линия №8 ще се движи по маршрут от ж.к. "Люлин" до кв. "Западен парк".
Трамвайна линия №10 ще се движи по маршрут от кв."Хладилника" -ул."Граф Игнатиев" - бул."Кн. Мария Луиза" - надлез "Надежда".
От 4.30 часа на 7 ноември /петък/ до 24.00 часа на 9 ноември /неделя/, когато се извършва ремонт на кръстовище: бул.'Ал.Стамболийски" - бул."инж. Иван Иванов", маршрутът на автобусна линия №60 /в посока централна гара/ ще се промени както следва: от бул."Възкресение" -бул."Константин Величков" - бул."Тодор Александров" и по ул."Опълченска" по маршрута си;
От 4.30 часа на 14 ноември /петък/ до 24 часа на 16 ноември /неделя/, когато се извършва ремонт на кръстовище: бул."Ал.Стамболийски" - ул."Одрин", маршрутът на автобусна линия №60 / в посока кв."Овча купел"/ ще се промени, както следва: от ул."Опълченска" - бул."Тодор Александров" - бул."Константин Величков" и от бул."Възкресение" по маршрута си.

remont_stamboliiski_8.jpg remont_stamboliiski_15.jpg  снимки Вяра Йовева

На закритите спирки на градския транспорт ще бъдат поставени съобщения с извършените промени и срока на действието им.
За да не останат без транспорт хората в ж.к."Западен парк", ж.к "Илинден" и ж.к."Разсадника", ще има временна автобусна линия №10 ТМ с маршрут: от крайна станция на автобусни линии 56 и 77 в кв. "Западен парк" - бул."Ал.Стамболийски" - наляво по бул."Константин Величков" - наляво по бул. "Тодор Александров" - наляво по бул. "Вардар" - надясно по бул."Ал. Стамболийски" до крайната станция на автобусни линии 56 и 77. Линията ще работи от 4.30 часа на 20 октомври /понеделник/до 24.00 часа на 3 декември/сряда/.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5698 |28.10.2008 Ж. Желев: Доган е лидер на прехода . 23| 5111 |28.10.2008 Пенсионерите ще чакат; увеличението на пенсиите им се отлага . 6| 5939 |27.10.2008 Делото "Стависки" се завъртя в кръг . 10| 5508 |27.10.2008 Отново избраха Варна за най-добър град за живеене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads