Реклама / Ads
18| 6915 |04.02.2015 НОВИНИ

Общинар-спортист издържа детектор за убийството на Татяна Стоянова

.
Татяна Стоянова е убита от страст?
Един от първите ,който е разпитан за убийството на Татяна Стоянова в Пазарджик е спортист по бойни изкуства, който е общински съветник в града. С него убитата е имала близки отношения. Говори се за страст и пари.Той е издържал детектора на лъжата.
 
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил наблюдението и разследването за убийството на Татяна Стоянова да бъдат отнети от окръжната прокуратура в Пазарджик и прехвърлени на Софийската градска прокуратура (СГП).Информацията бе потвърдена от говорителя на пазарджишката прокуратура Снежана Стоянова. 33-годишната Татяна Стоянова, която бе началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов, бе разстреляна с 5 куршума пред гаража си вечерта на 12 януари.

Във връзка с убийството са разпитани над 100 свидетели. На местопрестъплението бяха намерени засякъл патрон от пистолета на убиеца, а една от откритите гилзи е с отпечатък. Отделно от това в жилището на Татяна Стоянова бяха намерени и няколко надписани плика с пари на обща стойност 4500 лв.

Това дава основание да се гради и първата версия за убийството на Стоянова, че то е извършено заради лични отношения и пари. Поради това един от първите призовани на разпит е известен спортист по бойни спортове, общински съветник в града. Близките му отношения с Татяна Стоянова бяха публична тайна.

Отделно от това фирми, близки до общинаря, спечелиха няколко конкурса за стопанисване на заведения в най-големия и посещаван парк остров “Свобода”.

Запознати твърдят, че това е станало благодарение на Татяна Стоянова, която е имала и личен финансов интерес. Смята се дори, че парите, намерени в дома , са именно отчисления от съвместната дейност. След убийството на младата жена въпросният общински съветник е разпитван многократно в продължение на няколко дни в полицията за съпричастност към престъплението.

Бил е подложен и на детектор на лъжата, но е издържал проверката. Така той е отпаднал от кръга на евентуалните заподозрени. Втората версия, разработена за убийството на Стоянова, е за засегнати финансови интереси и търговия с влияние.

На пресконференция кметът Тодор Попов обяви, че шефката на неговия кабинет е била обикновен общински служител, от когото нищо не зависи и който не е имал пръст във взимането на важни решения за общината.В тази връзка той не смята, че 33-годишната жена може да е замесена във финансови или други подобни интереси, въпреки че отрече факта, че Татяна Стоянова бе негова дясна ръка, която координираше отделните административни структури и отдели. Кметът Попов също е бил разпитан във връзка с убийството, но е заявил, че няма представа кой може да е предполагаемият убиец на най-близкия му служител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4650 |23.01.2015 Аплауз за Калфин! Иска да пресече родители да се издържат с детски надбавки . 4| 4307 |02.12.2014 Филип Златанов бил в немилост, едвам се издържал . 23| 6021 |26.10.2014 Бащата на Борислава: Няма да се подлага на детектор, защото е зле . 12| 6441 |24.10.2014 Близките на Борислава увъртат за детектора на лъжата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads