Реклама / Ads
3| 4975 |02.09.2017 НОВИНИ

Общинарят от Септември, с чието оръжие бе убит човек, е с криминално минало

.
Шефът на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чието оръжие бе убит собственика на заведение във Виноградец, е с криминални прояви. „Четири пъти наръгва човек с нож, преби сина на Дора Пачева, щеше да заколи човек с шише”, разказва в предаването „Събуди се” Деница, дъщерята на убития човек.
 

По думите й, не 6-годишното дете е извършило престъплението, а самият Влайков. Хлапето си е играело и не е било на мястото на убийството.

 

„Лазар Влайков седеше на масата с оръжие и го даваше на останалите. Те стреляха. Според мен, Влайков застреля татко. След като го уби, се обади на някого. Предполагам, че се обади на пазаржишкия прокурор Иван Кацаров, с когото са приятели. Поискал е съвет как да прикрие извършеното от него”, разказва Деница.

 

От 2 до 8 години е наказанието за лица, предоставили оръжие на деца под 18 години. Ако обаче е последвала смърт, какъвто е случаят, наказанието е от 5 до 15 години затвор. Законът за оръжията забранява човек да влиза в заведение въоръжен. Изключено е да се носи оръжие с патрон в цевта, както е направил Лазар Влайков. Той има криминалистически регистрации и затова е недопустимо да има разрешително за оръжие. Контрол над оръжията се осъществява ad hoc, когато стане проблем. Всяка година двама-трима участници в лов си заминават заради неспазени правила, обяснява адвокат Людмил Рангелов.

 

Официалната версия е, че в четвъртък вечерта в заведение във Виноградец компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишно момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол, чичото на момченцето – Лазар Влайков, който е и председател на общинския съвет в Септември, вади законното си оръжие. Произвежда няколко изстрела във въздуха, след което пистолетът разглеждат останалите мъже от компанията. В един момент пистолетът попада в ръцете на 6-годишното дете. То неволно натиска спусъка, произвежда изстрел и куршумът попада в сърцето на собственика на ресторанта – 47-годишният Наско Тонкев. Мъжът умира на място.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3580 |14.03.2017 Бум на ало-измами отчитат в Пазарджик, Велинград, Септември, Белово и Пещера . 1| 4749 |31.08.2016 Общинарят с 2,63 от матура: България е основана през 687 г. . 0| 4169 |31.08.2016 Климатолог: Сух септември, по-дълъг сезон . 13| 4406 |13.06.2016 Плевнелиев: Безразличието към истината за комунистическия режим може да доведе до повторение на историята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads