Реклама / Ads
1| 4174 |14.09.2016 НОВИНИ

Обвиниха кмета на Перущица за подкуп от 40 000 лв.

.
Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна днес обвинения на кмета на община Перущица - Ради Минчев за поискан подкуп от 40 000 лв., както и на още две лица за обещан подкуп и документни престъпления.
 

Другите двама обвинени са Павлин Статев и Илияна Павлова. На брифинг днес наблюдаващият прокурор Даниела Стоянова съобщи конкретните факти по обвиненията. Ради Минчев, според обвинителния акт, през периода от април до юли 2016 година в качеството си на кмет на община Перущица е поискал от Павлин Статев сумата от 40 000 лв, за да не извърши действие по служба, като отстрани фирма, с която е сключил договор за укрепване на свлачище по общински път Перущица- Граница. Пламен Статев е обвиняем за това, че в същия период е обещал на кмета да му даде подкуп, за да не извърши това действие, както и че е извършил документно престъпление.

 

На 1 юни т.г. той е съставил неистински официален документ- протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строеж, като е подписал управителите на две дружества. Протоколът е бил предназначен за представяне пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, съобщава БГНЕС.

 

Илияна Павлова пък е привлечена като обвиняема за това, че в началото на април тази година в София и в Перущица е съставила неистински официален документ- доклад за оценка за съответствие на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор от името на фирма в София, като е подписала управителя на дружеството и специалистите, извършили уж оценката. Този документ е бил съставен, за да се използва пред община Перущица като възложител за изготвяне на оценка за съответствие на инвестиционния проект, за който вече става дума.

 

Илияна Павлова е обвинена още и в държане и укриване на предмети, за които се знае, че са предназначени за съставяне на неистински официални документи, удостоверяващи право на собственост и други вещни права- 13 печата на различни държавни и общински институции. Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3712 |13.09.2016 Общинар: Кметът на ДСБ е ощетил с 30 000 лв. Перущица . 1| 4361 |13.09.2016 Радан Кънев: Кметът на Перущица е арестуван за старо желязо . 0| 4194 |13.09.2016 Арестуваха кмета на Перущица от РБ . 0| 4767 |05.09.2016 Оперираха сърцето на Бекенбауер ден, след като го обвиниха в корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads