Реклама / Ads
2| 1774 |23.07.2024 НОВИНИ

Обвиниха още трима пловдивски лекари за източване на НЗОК

.
Източник: личен архив
Районна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение на трима общопрактикуващи лекари за извършена документна измама при получаване на парични средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщиха от институцията.
 

На 10 юли тази година по същото дело като обвиняеми за документна измама, извършена с цел неправомерно получаване на парични средства от НЗОК, бяха привлечени други двама лекари - Найден Пъджев, управител на Медицински център за физиотерапия в Пловдив, и Веселин Станчев, общопрактикуващ лекар. Спрямо тях беше взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

 

След като са били събрани нови доказателства е установено, че при извършване на деянието привлечените като обвиняеми днес двама мъже са действали в съучастие и като помагачи на Найден Пъджев.  





Те са обвинени за това, че за времето от 1 януари 2023 година до 30 май 2024 година, като помагачи в съучастие с Найден Пъджев и чрез използване на квалифициран електронен подпис, са спомогнали да бъдат представени пред НЗОК официални електронни документи с невярно съдържание.

 

До РЗОК - Пловдив са били изпратени общо 157 броя електронни отчета за проведени медицински прегледи и процедури по физиотерапия, които на практика не са били осъществени. По този начин обвиняемият Найден Пъджев е получил от бюджета на НЗОК сума в общ размер на над 80 000 лева, съобщават от прокуратурата.

 

Действията по разследването продължават, като са призовани за разпит още множество свидетели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 1883 |23.07.2024 Хотелиери и ресторантьори заплашват с протест заради високите цени на тока . 2| 2124 |23.07.2024 Израелски военни самолети прoбиха звуковата бариера над Бейрут . 1| 2195 |23.07.2024 СГС реши: Прехвърлянето на варненските акции от Пловдивския панаир към „Пълдин Туринвест“ е незаконно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads