Реклама / Ads
10| 23373 |06.10.2021 ПОЛИТИКА

Огнян Гърков: Президентски валс Анастас Герджиков – Невяна Митева?

.
Анастас Герджиков и Невяна Митева
Струва ми се, че включването на проф. Анастас Герджиков, когото не познавам лично, в кандидат-президентската кампания - с поддръжката на осезаемо подозирана в Европа и у нас в тежки корупционни грехове и злоупотреби с властта политическа формация - няма да допринесе за повишаване на академичната легитимност на nostra Alma mater и на родното образование.
 

Професорът вече е зарегистрирал опит в правителството на НДСВ като зам.-министър на образованието, но научните му специалности нямат нищо общо с политическа експертиза за президент на държавата, особено в сферите външна политика или лоното на Главнокомандващ въоръжените сили.

 

Относно неговия принос към СУ в съзнанието ми изплуват:

 

Първо: Alma mater вече се изписва на собствената си страница като Юнивърсити "Сейнт Клемент Оухридски". Що е то? Европеизация ? „Янки-зация”? „Избиване” на балканско-национални комплекси ?


Второ: „Ловът на вещици” в съвременни условия с уволнението (или прекратяване на гражданския договор) на проф. Михаил Мирчев по донос на анонимна соросоидна "студентска" организация. Проф. Герджиков не повярва на научно-патриотичния анализ-отговор на проф. Мирчев пред Етичната комисия, отстъпвайки пред опцията, че "юнивърсити"-то работело много добре с про-цигански и еврейски организации.


Има ли отношение по темата, обстоятелството, че на местните избори през 2015 г. проф. Михаил Мирчев (син на Стоян Михайлов, екс-секретар на ЦК на БКП по идеологията, низвергнат от Тодор Живков) зае трето място в надпреварата за столичен кмет след Йорданка Фандъкова и Вили Лилков ?

 

По лични впечатления за кандидат-вицепрезидентката на проф. Герджиков: екс-спортистка, далеч от постиженията на Стъки и Кобрата, свръх амбициозна чиновничка в униформа, хронична кандидат-генерал/ка. Засега полковник-генералша. Векове назад е от мащаба на Блага Димитрова, от безкористния патриотизъм на Тодор Кавалджиев, от воинската прецизност на ген. Ангел Марин, от европейската експертиза на Илияна Йотова...

 

Огнян Гърков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 23716 |13.09.2021 Президентски мераци: Кой се е запътил към креслото на „Дондуков“ 2? . 10| 4675 |19.07.2021 Огнян Герджиков: Ако искаш българите да те намразят, стани политик . 15| 4561 |25.02.2021 Огнян Минчев: Не изключвам формулата на ДПС - експертно правителство, при което най-много се краде . 35| 12554 |29.01.2021 Огнян Гърков: Химерата Европейски съюз се разбулва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads