Реклама / Ads
12| 7409 |03.05.2023 НОВИНИ

Огнян Стефанов: Заговор има и той е на хора, които искат Гешев да остане на власт, а Борисов да проведе реформите

.
Източник: стопкадър
Заговор има и той е образец. Това е заговор на хора, които искат Гешев да остане на власт, а Борисов да си проведе реформите. Той се яви като спасителят, който да направи реформите. Тротиловата шашка и тя гръмна, като гледам каква комедия и подигравки се въртят в социалните мрежи. Те трябва да се замислят как е възможно такова недоверие и подигравки да се въртят към тях.
 

Това каза в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” журналистът и основател на ФрогНюз Огнян Стефанов. 

 

"Тази лъжа, която се очертава да е такава, че и децата са били в колата на Гешев по време на взрива, отговорът на този въпрос е много прост и е: да или не. Защо трети ден се говори, че не са били, след като преди три дни той твърди, че са били в колата".


"На първи план това е много зловеща лъжа, ти намесваш децата си. Те ще се видят със съучениците си, ще ги разпитват какво се е случило". 


"Има и много противоречиви изказвания", отсече журналистът.

 

"Водещият следовател по случая Мариан Маринов отрече твърдението на вътрешния министър Иван Демерджиев, че има заподозрян.

 

Маринов отрече също твърдението на шефа на Следствието Борислав Сарафов, че по случая работи и израелски експерт. Същевременно заместникът на Сарафов по една телевизия обясни, че Маринов явно не е запознат за израелски експерт. Но как така действащият на терен следовател не знае за такъв човек?"


"Във няколко текста във ФрогНюз сме писали, че компанията Гешев-Борисов са способни да стигат до крайности, за да си запазят властта. Може да се стигне и до кръв, засега няма такава, но аз съм сигурен, че можем да стигнем и дотам, може да има и етнически проблеми и т.н"., сподели Стефанов. 


На въпрос на Кулезич, дали инсценировката с атентата ще окаже влияние на властта, основателят на ФрогНюз каза:


"След взрива днес социологическа агенция е направила проучване и Борисов е с най-висок рейтинг. Как съвпадат тези работи не мога да разбера? Той ще е спасителят след взривовете.


Сценарият, който се разиграва тук с подобен атентат е изцяло по руския модел, и това го виждаме и в Русия в момента, с българина, който беше арестуван".


От своя страна Сашо Диков обясни, че атентат има и той е:  


“Зловещ и гаден, няма как един нормален човек да не се чувства обиден от това театро. За мен е ясно, че става дума за инсценировка. Ако се докаже, че децата и жената на Гешев не са били в колата, тогава няма да има голямо доказателство, че става въпрос за инсценировка”, каза той. 


“Думите на Борисов, че това нямало да повлияе на съдебната реформа не е така, напротив. Гешев беше превърнат в жертва”


“На първи план това е много зловеща лъжа, ти намесваш децата си. Това да намесиш и децата си и да си излъгал, означава че ти нямаш никакъв морал, не те е страх и от Бога”, каза журналистът.


“Борислав Сарафов, а ти с какъв акъл лъжеш за нещо, което може да бъде опровергано, за огромни кратери, щети и т.н. Къде е колата, защо крият снимки от колата, какви са следите по нея? Има и друго нещо. Едно от основните неща във всяко престъпление е мотивът, кой има мотив да очисти Гешев”, запита се журналистът?


Относно политическата обстановка у нас Диков каза:


“Как е възможно такова правителство да представят ПП-ДБ, те пак си уредиха свои партийни другарчета, вместо да бяха намерили най-доброто от България. 


Ние виждаме че Борисов неистово иска ПП-ДБ да са в коалиция с тях, за да изчисти името си, но не вярвам  да е толкова изкуфял, че да стане премиер. Трябва да се появи нов политически проект за да има промяна.”, подчерта той


Огнян Стефанов допълни, че даже и когато си принуден да направиш нещо, трябва да го изиграеш така, че да имаш аргументи и да си водещ и лидер. 


“Надявам се Борисов да сформира такова правителство, да го направи такова, каквото е в неговата глава и българския народ най-накрая да разбере какво ни предстои, човек трябва да се спъне и да падне за да разбере къде е истината”, подчерта Стефанов. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3022 |25.02.2023 Любомир Стефанов: Вредно е партиите да говорят, че тези избори са загрявката за вот наесен . 7| 3213 |21.02.2023 Руслан Стефанов: Отлагането на еврото е провал на НС, БНБ и Министерството на финансите . 5| 3752 |13.02.2023 Проф. Огнянова: Имаме историческия шанс да сме в рамката на ценностите на защитата на правовия ред в Европа . 9| 3383 |06.02.2023 Нов руски пропаганден трик: Заговори се за използвано химическо оръжие срещу руски военни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads