Реклама / Ads
19| 12669 |09.02.2015 НОВИНИ

О. Октай пред Фрог: Службите унищожават ДПС заради НАТО

.
Осман Октай
В пощенската кутия на Методи Андреев са попаднали копия от истинския архив от доносите на Местан. Познавам добре лидерът на ДПС, защото го бях канил в моя екип навремето като говорител на партията. Имам претенции да го познавам като тип модел. Познавам неговия слугинаж. Няма как да няма обслужване от негова страна на предишните служби за сигурност с подобни доноси, коментира пред Фрог нюз Осман Октай.
 

Неслучайно доносите са предоставили в пощенската кутия на Методи Андреев. Като висш шеф на Комисията той знае как законно да борави с тези документи. Това е начало на разрушаването на модела на Доган. Тази партия вече е вредна за България, заплаха е за националната сигурност, категоричен е Октай.

 

Досието на Местан е извадено, не е унищожено. Голяма част от архивите на Държавна сигурност по времето на ген. Семерджиев под предлог, че са унищожени, са изнесени и са на разположение на различни центрове. Те са попаднали в сейфовете на различни групировки с цел изнудване и контролиране, обяснява Октай.

 

При прехвърлянето на досиетата на Лютви Местан и на Доган от Шесто управление в Първо главно управление остават публично неизвестни. Неслучайно се публикуват доносите на Доган само от Шесто. Голяма част от всички разкрития за агенти от Първо главно управление не са публикувани, както и архивите на военните.

 

Лютви Местан направи политическа грешка, когато заяви, че дори като агент на Шесто, не е правил доноси. Едва ли не остави внушение, че когато е бил войник е изпълнявал заповеди. Той заяви, че ако се разкрие, че е правил доноси, е готов да се откаже от политиката. Разчита, че архивите на Първо главно управление няма да бъдат публикувани. Агресията, в която се постави ДПС, откакто Лютви Местан е председател, партията е в изолация не само сред политическите формации, но и в  обществото.  Неслучайно дори когато потърси подпис за искане на вот на недоверие за министъра на здравеопазването д-р Москов, никой от депутатите от парламентарните групи не посмя да даде подкрепата си, посочва Октай.

 

Инженерите и кукловодите решиха да запазят модела Доган с друг по-умерен и диалогичен лидер в лицето на Местан. Година и половина преди това аз бях предрекъл, че така ще стане. Местан през последните 2 години постави Движението още в по-тежка ситуация. Опитват се сега да кажат на обществото, че не срещу тях е агресията и негативните настроения, а срещу мюсюлманите в България. По този начин си играят с огъня и ДПС започва да представлява проблем за тези, които 25 години обслужваха този модел.

 

Местан заради агресията стана неудобен за създателите си и те тръгват да го разрушават. Виждайки агресията в българското общество те смятат, че не трябва да има етнорелигиозна политическа формация в контекста на развитието на събитията в цяла Европа.

 

Тези, които са създали този модел, са хората от службите. Моделът е проектиран през 90-те години. Стана политическо преструктуриране на обществото по модела от времето на Луканов и впоследствие е подето от различни центрове.

 

Моделът Доган беше създаден като етнорелигиозен проект с контролирани избиратели. Държаха го в кувьоз, наречен Сараите, и като му занесат името на Цветлин Йовчев, му нареждат: "Този човек трябва да стане вицепремиер. Писанчев трябва да стане шеф на ДАНС, Драшков шеф на ДАНС... " Чрез него контролират всяка власт, затова имаше самочувствието да каже по най-глупавия начин, че той разпределя порциите, че той прави обръчите..., продължава Октай.

 

Целият преход до идването на кабинета Орешарски се контролираше от така наречената полицейска мафия. Всичките контрабандни канали в България са

координирани с полицейските служби и затова никакво престъпление не се разкрива. Неслучайно е подготвен закон, който да вкара ГДБОП в структурите на ДАНС. Кои управляват ДАНС?! Всички са били офицери на ДС. Така наречения библиотекарски институт се опита да подчини полицейската мафия. Една година повтарях, че не Орешарски управлява, а вицепремиерът Цветлин Йовчев, сочи политикът.  

 

Решението за изграждане на координационен център на НАТО в София кара създателите на модела Доган да замитат следи. Веригата като започне да се разплита, ще се стигне до тях, предупреждава Октай.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4907 |09.02.2015 Борисов: Имаме потенциал да разпределяме газ за Югоизточна Европа и ЕС . 17| 4993 |09.02.2015 Цв. Кънчев: Циганин е този, който се определя като циганин . 11| 5738 |08.02.2015 Филип Златанов: Петьо Петров ми предложи да стана защитен свидетел . 16| 13914 |06.02.2015 Жената на Ахмед Муса го предаде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads