Реклама / Ads
2| 5695 |25.05.2010 НОВИНИ

О. Октай: Предстои голям скандал с черноморските общини

.
Осман Октай
Ахмед Доган е удобен на всички, смята бившият зам.-шеф на ДПС.
 

Която и тема да отвориш през прехода, тя се забулваше и накрая ние излизахме виновни, обяви по БТВ ексзаместник-председателят на ДПС Осман Октай, който обяви себе си за бунтар-опозиционер и в ДПС, и в политическото пространство. В общините Поморие, Несебър, Созопол, Приморско, и по Северното Черноморие имало стотици имоти с отстъпено право на строеж за социално слаби, които били близки на влиятелни хора. Това щял да е следващият скандал, свързан с черноморските общини и курортните селища, прогнозира Октай.

Дълбока пропаст има между избирателите и ръководителите по места в ДПС, включително и заради скандалите и обвиненията към бивши министри и бивши кметове, каза Октай. Избирателите на ДПС, обаче, нямали никаква възможност за алтернатива, а вотът им винаги бил контролиран. Хората в смесените региони били изоставени под властта на местни, считани за част от ДПС, но те всъщност били криминално проявени и реално нямали нищо общо с ДПС. Ставало дума за наемници, които консумирали власт на общинско, областно ниво и до централно ниво. Нямало надежда, управляващите и другите политически формации да влязат в тези региони и да успокоят местните хора, че държавата ще ги закриля.

Ахмед Доган е удобен на всички, коментира още Октай. ДАНС в момента проверявала структурите на местната власт във всички смесени региони, както и фирмите, обслужвали общински поръчки и изпълнявали публични проекти. Затова у Доган и у ръководството на ДПС се породил страх. Това била причината за изявлението на лидера на ДПС в Джебел и за подписката в парламента за оказан натиск чрез разследване върху местната власт. Тази подписка ще се внесе и в ЕП.

Под натиска и под контрола на Брюксел ще очистим всички паяжини, които сме ги забравили в 20-те години, прогнозира накрая Осман Октай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5263 |09.05.2010 Цветанов: Предстои поредица от операции . 15| 4727 |14.04.2010 Р. Овчаров: Акциите на ДАНС са международно скандални . 20| 4362 |14.04.2010 Ив. Нейков: Още не сме на дъното; горчивата чаша предстои . 0| 5506 |31.03.2010 Румънският турист с все по-голям интерес към България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads