Реклама / Ads
1| 3005 |22.11.2022 НОВИНИ

Оперират по спешност полицая, пострадал при гонката с мигранти. Шофьорът на буса е българин

.
Източник: БГНЕС
В момента оперират по спешност полицая, пострадал тази сутрин при катастрофа с мигранти. След края на операцията ще има брифинг, съобщават от УМБАЛ ”Св. Анна“-София.
 

В Спешното отделение на УМБ АЛ "Св. Анна"-София АД са докарани и трима пострадали мигранти. Повече информация ще бъде предоставена след изследванията и диагностиката.

 

В Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД беше докаран и шофьорът на микробуса. Така броят на пострадалите в болничното заведение става петима пациенти.

 

Най-тежко е състоянието на полицая. Той е с тежка черепно-мозъчна травма.

Има опасност за живота му.

 

При шофьора на микробуса и тримата мигранти, тече диагностика.

 

Шофьорът на буса с мигранти, които удари полицейска кола, е българин. При опита да се спре автомобилът от полицията един служител на реда е ранен и с опасност за живота. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

"Катастрофата се е случила рано сутринта при хотел „Ихтиман“. Там е бил направен опит от страна на полицейски служители да бъде спрян бус със софийска регистрация, а шофьорът на буса не се е подчинил и е продължил в посока София. На входа на столицата бусът е бил препречен от автомобил на специализираните полицейски сили. Шофьорът на буса, който е превозвал мигрантите, не спира и се блъска в полицейския бус, а вследствие на това полицейски служител е в тежко състояние с опасност за живота“, заяви Милева пред bTV.

 

Тя добави, че катастрофата за жалост много напомня на тази с автобуса в Бургас, когато загинаха двама полицаи.

 

От МВР все още няма официална информация. Най-тежко е състоянието на полицая. Той е с черепно-мозъчна травма, има опасност за живота му.

 

Това е поредният инцидент. През август, след преследване на мигранти в Бургас, двама полицаи загинаха. Тогава 15-годишен сириец бе шофьор на автобус, който се вряза в полицейска патрулка.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3233 |12.10.2022 ”Задържане под стража” за полицая, шофирал пиян и дрогиран . 0| 2912 |15.08.2022 Оперират едно от сръбските деца от кошмара на АМ ”Тракия”. Другото е добре . 0| 3521 |03.06.2022 Абровски отива на ГКПП „Капитан Андреево“. Преди него „по спешност“ минава и министър Събев . 0| 4999 |17.05.2022 Руски източник: Путин е опериран и ще го оперират пак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads