Реклама / Ads
1| 11651 |15.09.2022 НОВИНИ

Опит за покушение срещу Путин?

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Лимузината на Владимир Путин е била нападната при опит за покушение над руския президент. При предната лява гума на колата се е чул „силен гърмеж“, последван от „гъст дим“, твърдят източници от Кремъл, цитирани от „Сън“.
 

Колата на Путин е била откарана на безопасно място, а самият той не е пострадал. Последвали са обаче няколко ареста от службите на президента, а няколко бодигарда са изчезнали, след твърдения, че е изтекла секретна информация за движението на Путин. Новината идва от руския Телеграм канал General SVR, който често пуска „вътрешна информация“ за Путин и Кремъл.

 

Докато някои са скептично настроени към този източник на сведения, други твърдят, че това е един от малкото значими антикремълски канали в Русия, които разкриват какво наистина се случва в Кремъл, посочва „Дейли Мейл“.

 

Според канала Владимир Путин се прибирал към официалната си резиденция с автомобилен конвой поради съображения за сигурност. Конвоят се състоял от 5 бронирани коли, като президентът бил в третата.

 

Не е ясно кога е станал евентуалният опит за покушение и твърдението не може да бъде потвърдено от независим източник.

 

„На път към резиденцията, на няколко километра, първият ескортиращ автомобил беше блокиран от линейка, а вторият автомобил мина покрай нея без да спира пред неочакваното препятствие“, се казва в канала.

 

„В колата на Путин прозвуча силен гърмеж от лявата предна гума, последван от гъст дим“, добавят от там.

 

В канала се казва още, че колата на руския президент, „въпреки проблемите с управлението“, успяла да излезе от мястото на нападението и да стигне безопасно до резиденцията.

 

„По-късно е намерено тялото на мъж, каращ линейката, която блокира първата кола от кортежа“, се казва в съобщението. Началникът на президентската охрана и още няколко души са отстранени от служба и са задържани, се посочва в информацията, без да се съобщават имена.

 

„Тесен кръг хора знаели за движението на президента в този кортеж и всички те са в президентската служба за охрана. След инцидента трима от тях изчезнаха. Това са точно хората, които са били в първата кола от кортежа“, разкрива каналът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2844 |09.09.2022 Министър Христов: Опитите за подновяване на преговорите с „Газпром“ продължават . 0| 3099 |06.09.2022 Бракониери заплашиха горски служители с резачка, опитаха да запалят колата си . 0| 2713 |06.09.2022 Томов, ЦИК: Опити с рестриктивни мерки да постигнем политически резултат в изборите са много опасни . 0| 2752 |06.09.2022 Л. Аламанов: Част от политическия елит се опитва да разединени хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads