Реклама / Ads
56| 6796 |12.01.2022 НОВИНИ

На живо! Опит за щурм на Народното събрание от протестърите на ”Възраждане”

.
Опит за щурм на Народното събрание направиха събралите се на жълтите павета протестиращи срещу ”зелените сертификати”. Протестът е организиран от партия ”Възраждане”.
 

Говорител на протеста призова полицаите в района да осигурят коридор, за да може желаещите граждани да влязат в сградата на парламента и "любезно" да попитат народните представители дали ще премахнат "зеления сертификат".

 

Демонтрантите се опитват да пробият полицейския кордон.

 

Протестиращите стигнаха до сградата на парламента. Полицейският кордон е пробит. Някои от демонстрантите блъскат по вратата на Народното събрание и се опитват да влязат вътре. Напрежението е изключително засилено. На място има много полиция.

 

Зам.-председател на НС Кристиан Вигенин отказа да се срещне с нас, предстои ескалация. Представителите на Народното събрание ще се виновни заради ескалацията на напрежението. Това коментираха протестиращи, които се опитваха да влязат в парламента през служебния вход.

 

Полицията охранява протестните действия в столицата. Предотвратен е опит за влизане в сградата на Народното събрание. Това е позицията на МВР за медиите.

Продължават протестните действия в столицата. Преди началото на обявения мирен протест в София е задържан мъж, носил в себе си газово оръжие. По време на протестните действия е предотвратен опит за влизане в сградата на Народно събрание, при който пострадаха четирима полицейски служители. Те са транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

 

От полицията призовават участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без да нарушават обществения ред.

 

Преди това като говорител се изяви д-р Атанас Мангъров. Пред протестиращите той заяви: "Що за държава сме, в която целият съвет по Национална сигурност се скри, след като на председателя на парламента му текна сопола".

 

Очаквайте подробности.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4467 |05.01.2022 Т. Йорданов: Ще се опитаме да превърнем тезите от поста на г-н Трифонов в стратегия на правителството . 50| 29222 |28.12.2021 Надежда Нейнски: Има притеснения, че се правят опити за смяна на позициите на България . 2| 2905 |22.12.2021 В Народното събрание ще избират 15 постоянни комисии . 11| 28434 |22.12.2021 Президентът Радев към КРИБ на Домусчиев: Надявам се опитите на държавен рекет върху бизнеса да са вече история

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads