Реклама / Ads
1| 2663 |09.09.2024 НОВИНИ

Опозиционерът Кара-Мурза: Краят на управлението на Путин е единственото решение за мир

.
Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза Източник: БГНЕС
"Руският президент Владимир Путин трябва да изгуби войната в Украйна и уважението, с което се ползва, а краят на управлението му е единственото решение за мир."
 

Това заяви днес един от водещите критици на Кремъл Владимир Кара-Мурза, който наскоро беше освободен при размяна на затворници между Русия и Запада, съобщи Франс прес.

 

„Много е важно да не се позволи на Владимир Путин да спечели войната в Украйна“, категоричен бе в интервю за АФП Кара-Мурза, който днес трябваше да се срещне с френския лидер Еманюел Макрон.





Владимир Кара-Мурза, който излежаваше 25-годишна присъда в сибирска наказателна колония, е един от групата руски дисиденти и чужденци, освободени миналия месец в рамките на размяна на затворници между Русия и Запада, припомня АФП.

 

Той твърди, че е уверен в шансовете си един ден да се завърне в родината си, защото „режимът“ на Путин няма да продължи дълго, при условие че „Реалполитиката“ на Запада към руския президент, която го е превърнала в „чудовището, което е днес“, приключи.

 

„Стига "Реалполитик“!, настоя Кара-Мурза.

 

„Ако, не дай си Боже, на режима на Путин бъде позволено да представи резултата от тази война като победа за него и да остане на власт, след година или 18 месеца ще говорим за нов конфликт или нова катастрофа“, алармира дисидентът.

 

Четиресет и три годишният Кара-Мурза, който има двойно гражданство – руско и британско, отбеляза, че за него ще бъде „чест“ да посети Украйна и да се срещне с украинския държавен глава Володимир Зеленски, като уточни, че смята, че трябва да се създадат връзки между руското продемократично движение и Украйна.





„Ще трябва да намерим начини да живеем заедно и да преодолеем тази ужасна трагедия, която режимът на Путин отприщи“, посочва руският опозиционер.

 

„Няма да е лесно, няма да е бързо, но знаем, че е възможно“, изтъкна Кара-Мурза и поясни, че е почувствал „особена солидарност“ с украинските военнослужещи, затворени в същия лагер за задържане като него, въпреки че не е могъл да общува с тях.

 

Самият той бил „абсолютно сигурен“, че ще умре в сибирската наказателна колония, където е бил затворен. Докато една сутрин внезапно не бил качен на самолет за Москва, след което бил разменен с други затворници в турската столица Анкара, сподели критикът на Кремъл.

 

„Никой никога не ни е питал за съгласието ни“, казва Кара-Мурза и добавя: „Натовариха ни на самолета като добитък и ни изхвърлиха от Русия.“

 

Въпреки това, според него, „режимът на Путин не само че не е вечен, но /.../ смятам, че той ще приключи в най-близко бъдеще“. По това време „пред нас ще стои гигантска задача да възстановим страната си от руините, които Путин ще остави след себе си“, каза още Кара-Мурза.

 

Припомняйки рухването на царския режим през 1917 г. и разпадането на Съветския съюз през 1991 г., опозиционерът твърди, че „големите политически промени в Русия настъпват внезапно и неочаквано и никой никога не е подготвен за тях“.





„Независимо дали на Путин му харесва или не, бъдещето наближава“, подчерта той.

 

„Всеки западен лидер, който се ръкува с Владимир Путин, се ръкува с убиец“, смята Кара-Мурза.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6146 |09.09.2024 Военен експерт: Западът трябва да позволи използването на оръжия за удари дълбоко в Русия . 0| 2289 |09.09.2024 Пожарът в Рила планина още не е ликвидиран, огнеборци и горски служители работят на терен . 4| 2626 |09.09.2024 Германският началник на отбраната: Северна Корея увеличава производството на оръжия за руската агресия в Украйна . 26| 27297 |09.09.2024 Александър Стоянов: Резултатите от 9-ти септември са съизмерими с унищожаването на Търновското царство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads