Реклама / Ads
18| 5428 |26.01.2014 НОВИНИ

Орешарски: Избори се провеждат за 20 млн. лв.

.
Премиерът Пламен Орешарски Източник: Булфото
Финансирането на изборите е пряк ангажимент на държавата. Изборите винаги са стрували приблизително една и съща сума и няма пряка връзка между финансирането на партиите и финансирането на предстоящите избори за евродепутати. Няма друг демократичен механизъм, по който да се финансират избори. Сумата за провеждането им е приблизително 20 000 000 лева.
 

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на среща във Велико Търново с кметове, издигнати или подкрепени от Коалиция за България. По думите на премиера на срещата са били идентифицирани ключови теми за бъдещото по-добро взаимодействие между местната и централната власт.

"Беше засегната проблематиката с регулациите, които предприема централната власт, които в някаква степен затрудняват местната. Бяха обсъдени по-нататъшните стъпки за фискалната децентрализация”, коментира Орешарски.
 
"Кметовете са отбелязали, че за момента има по-добро отношение от страна на централната власт към местната, което е една добра оценка за стъпките, които правителството е предприело за по-добро финансиране на местната власт с промените, които са направени в бюджета", посочи още той.

По отношение на европейските средства министър-председателят заяви, че Споразумението за партньорство е пред финализиране. Той отбеляза, че всички работни контакти между представители на правителството и местните власти са ползотворни за по-доброто разбирателство и координация на действията.

Премиерът коментира и повторната окупация на Софийския университет.
"Готов съм да приема представители и да разговаряме дори по искането за оставка на правителството", заяви той и обясни, че следи отблизо ситуацията, но към момента не вижда никакви градивни промени относно исканията на окупаторите. „Бих се радвал, ако има и по-конструктивни искания. Тогава диалогът би бил по-ефективен", каза Орешарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5152 |24.01.2014 Избори: Всяка махала пак с кмет . 12| 5381 |21.01.2014 А. Найденов: Евроизборите ще решат съдбата на правителството . 21| 5101 |20.01.2014 На Евроизбори без Мая Манолова . 1| 5143 |20.01.2014 Ковачев скептичен за становище от ЕП преди май дали изборите у нас са купени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads