Реклама / Ads
0| 4787 |11.05.2017 НОВИНИ

Осъдиха бащата на Райко Кръвта на седем години затвор

.
Седем години затвор за Васил Василев - Бай Васо за ръководене на организирана престъпна група, постанови Специализираният наказателен съд. Бай Васо е баща на покойния вече пернишки наркобос Райко Кръвта.
 

Василев бе признат за виновен и за това, че незаконно е държал в дома си огнестрелно оръжие. Съдът обаче го оправда по обвинението, че е склонил Милчо Петров да умъртви Теодор Неофитов-Ханс, уточни Нюз. бг.

 

Най-тежка присъда по делото, известно като "Пернишките килъри", получи именно Милчо Петров по прякор Чироза. Спецмагистратите постановиха за него 20 години затвор за убийството на Ханс. Между 1 и 3 години лишаване от свобода получиха Борислав Николов, Иван Цветков, Димитър Начков, Калоян Томов.

 

Съдът оправда Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Мартин Николов, по обвинението за участие в престъпната група. "Невинна" чу и жената на Бай Васо, която бе обвинена, че незаконно е държала огнестрелно оръжие.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест. Припомняме, групата е действала от дълги години, като се занимавала с проститутки у нас и в чужбина. Момичета на групата проституирали в Холандия. С тях се занимавал подсъдимия Милчо Петров - Чироза, лихвар под шапката на пернишките килъри.

В България с жриците се занимавал Калоян Томов. "Водеха ги на дискотека, плащаха им квартирите и после вземаха парите", разказа пернишкия сериен убиец Сиси.

 

Първоначално 12 перничани бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора.

Групата, която се ръководи от бащата на Райко Кръвта, беше разбита през 2013 година след показания на бившите й членове- серийният убиец Станислав Ангелов - Сиси и Николай Николов- Шатката, осъден за убийството на Николай Христов- Хайо.

 

Интересното е, че първото задържане на членове на групата е станало на 17 януари 2007 г. Почти всички дилъри са задържани тогава, имало и осъдителни присъди, но въпреки това, групата не е преустановявала дейността си, разказа преди време бившият й член - Станислав Ангелов - Сиси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5595 |09.05.2017 Осъдиха АПИ за спукана гума . 6| 6253 |03.05.2017 Трайчо Трайков призова за компенсации от „Газпром“ за надплатени суми . 1| 3746 |29.04.2017 Осъдиха трима българи за трафик на бебета в Гърция . 7| 5497 |25.04.2017 Трайков: От 2005 г. сме надплатили 5 млрд. лв. за газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads